Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

SZTE JGYPK 2021. március

2021. március 31.
1 perc

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kara Boldogasszony sugárúti főépületének harmadik emeletén található Magyarország egyik kiemelkedő tudomány- és oktatástörténeti jelentőséggel bíró természettudományi gyűjteménye, az Interaktív Természetismereti Tudástár. A tudástár a múzeumok elzártsága helyett interaktív foglalkozásokra és bemutató órákra is várja az érdeklődőket. A következőkben betekintést nyújtunk a tudástár biológia tárába, bogárgyűjteményébe és könyvtárába. A biológia tárba lépve először a foglalkoztató terembe jutunk ahol régi korhű fenyőasztalok mellett lehet különböző biológiai témakörű foglalkozásokon részt venni.

2021. március 25.
1 perc

Jövő kedden humoros, könnyed stílusú, mégis mély tartalommal bíró előadással folytatódik a Mentor(h)áló nagy sikerű Pedagógiai esték c. sorozata. A március 30-i előadás témája igazi "slágertéma": az otthonról hozott családi minták, előadónk pedig a sorozat egyik legnépszerűbb előadója, Kozma-Vízkeleti Dániel család- és pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus.

2021. március 24.
2 perc

A digitalizáció növekvő igénye nagymértékben átalakítja az egész életen át tartó tanulás (LLL) folyamatát. Az online platformokon tanulás iránti dinamikusan növekvő igények kiszolgálásán sok tízezer kisebb-nagyobb cég mellett olyan óriások is felnőttek, mint a Coursera vagy a Khan Academy. Az iskolarendszerű és az iskolán kívüli képzések olyan, nemzetközileg elfogadott tartalomfejlesztési és módszertani szabványok létrehozását is megkövetelték, mint a MOOC, vagy a NSQOL. Emellett a képzésekhez való helyfüggetlen és egyre olcsóbb hozzáférésnek, valamint az üzleti világ átalakulásának köszönhetően előtérbe kerültek a rövid távú képzések.

A COVID-19 validálta a digitális tanulás módszertanát és értékelési kultúráját. Az egész életen át tartó tanulás új paradigmáját (LLL 4.0) éljük. Az ehhez kapcsolódó motivációs rendszer, a belső és külső motiváció egyensúlya a felsőoktatás tanulási-oktatási folyamatainak újra gondolását igényli. Az egész életen át tartó tanulásban való részvétel növelése és a hozzáférés javítása is erősíti az oktatási innovációt és tanulást támogató stratégiák bevezetését.

2021. március 22.
1 perc

Karunk Boldogasszony sugárúti Főépületének harmadik emeletén található Magyarország egyik kiemelkedő tudomány- és oktatástörténeti jelentőséggel bíró természettudományi gyűjteménye, az Interaktív Természetismereti Tudástár. A tudástár a múzeumok elzártsága helyett interaktív foglalkozásokra és bemutató órákra is várja az érdeklődőket. A következőkben a tudásár nem mindennapi folyosóiba nyújtunk betekintést.

2021. március 22.
2 perc

Az április 13-14-én megvalósuló II. Online SZTE Karriernapok előtt és azzal párhuzamosan olyan online előadásokkal, tanácsadásokkal és workshopokkal várja a hallgatókat az SZTE Karrier Iroda, melyek nagyban hozzásegítenek az aktuális munkaerő-piaci információk begyűjtéséhez és a munka világába való sikeres kilépéshez.

2021. március 18.
1 perc

Jövő kedden "újabb nagyágyúval" folytatódik a népszerű sorozat - egy kivételes sportpályafutás, egy rendkívül rokonszenves előadó, egy izgalmas és érdekes előadás következik a 8.000 méter feletti világról. Március 23-án, kedden este a Mentor(h)áló és az IH "virtuális színpadán" Magyarország legismertebb expedíciós hegymászója, KLEIN DÁVID online előadása következik!

2021. március 17.
1 perc

Áder János köztársasági elnök Prof. Dr. Gulyás László kollégánk részére adományozott kitüntetést 2021. március 15-én. Gratulálunk!

2021. március 17.
1 perc

A Fesztivál Önkéntes Központnál számtalan olyan fiatal önkénteskedik, akikre érdemes odafigyelni, mert olyan elhivatottság és tenni akarás jellemzi őket, ami példaértékű lehet bárki számára. A hét önkéntese, Oszterman Fanni is egy közülük!

2021. március 17.
1 perc

Váróczy Viktória és Tiszai Luca új kötete az alábbi kérdésre keresi a választ: Vajon a média visszatükrözi vagy formálja a társadalom értékrendjét? A fogyatékosság megítélése az elmúlt évtizedekben sokat változott. Míg régebben bevett gyakorlat volt az „épek” és a „fogyatékosok” csoportja közé éles határvonalat húzni, és a fogyatékosságot egyfajta hiányállapotnak, betegségnek tekinteni, a mai szemlélet az emberi sokféleség egyenrangú formáját látja benne.

2021. március 16.
1 perc

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának Boldogasszony sugárúti Főépületének harmadik emeletén található Magyarország egyik kiemelkedő tudomány- és oktatástörténeti jelentőséggel bíró természettudományi gyűjteménye, az Interaktív Természetismereti Tudástár. A Tudástár a múzeumok elzártsága helyett interaktív foglalkozásokra és bemutató órákra is várja az érdeklődőket. A következőkben egy rövid visszatekintést teszünk a Tudástár történetében, valamint bemutatjuk a tár ökológiai gyűjteményét.

2021. március 11.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Szakképzési, Felnőttképzési és Továbbképzési Intézetének Mozgóképkultúra Szakcsoportja és a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság Állampolgári Kompetenciák Munkabizottsága 2021. március 19-én online tudományos konferenciát rendez Média, közösség, történet címmel.

2021. március 10.
1 perc

Ötletversenyt hirdetnek a fenntarthatóság iránt érdeklődő diákok, egyetemisták, fiatal munkavállalók, innovátorok részére. Olyan innovatív projektjavaslatokat várnak, amelyek segíthetnek csökkenteni a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság, valamint kísérőrendezvényeinek karbonlábnyomát.

2021. március 09.
1 perc

A Richter Gedeon Nyrt. kétfordulós pályázatot hirdet a folyó kutatásaihoz kapcsolható, gyógyszeripari tárgyú innovációk felkarolására.

2021. március 09.
2 perc

A hosszú és kényszerű hallgatás után végre egy IGAZÁN JÓ HÍR: március 16-án, kedden este - online térbe költözve - újraindulnak a Mentor(h)áló Pedagógiai esték előadásai!

2021. március 09.
1 perc

A Jászkarajenői Művelődési Ház igazgatói posztját 2020. augusztus 1.-től Dombóvári István humorista tölti be, akivel a Művelődési Máz vezetéséről és a humorista karrierjének ide vezető pontjairól beszélgettünk.

2021. március 05.
1 perc

A pályázat célja az egyetem azon kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet.

2021. március 03.
1 perc

Dr. Döbör András dékán úr 2021. március 10. (szerda) 14:00-16:00 óra közötti időtartamra oktatásmentes dékáni szünetet engedélyezett.

2021. március 03.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemen Juhász Gyula Pedagógusképző Karának sport- és rekreációszervezés szakán másodéves hallgató, a Bajnokok csapatának tagja volt a TV2 vetélkedőjében. Csoporttársai mellett tanáraitól is kapott biztatást a műsorral kapcsolatban, amiben életre szóló élményekkel gazdagodott.

2021. március 01.
1 perc

A Délvidék Kutató Központ, a Délvidéki Szemle folyóirat, a Bácsország Vajdasági Honismereti Szemle folyóirat, a SZAB Délvidék Kutatóközpont Munkabizottsága és az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Fejezetek a Délvidék múltjából címmel nemzetközi történettudományi és művelődéstörténeti konferenciát szervezett bejelentés alapján folytatott felnőttképzés formájában február 25-én az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Boldogasszony sugárúti Főépületében. A vírushelyzet miatt a szakmai továbbképzési konferenciát a járványügyi szabályok betartásával hibrid, azaz jelenléti és online részvétel biztosításával valósították meg. A jelenléti előadásokat is online módon közvetítették a résztvevők számára.


2021. február 24.
1 perc

A feladatgyűjtemény célja, hogy kipróbált, jól alkalmazható feladatokkal segítse az óvodai és alsó tagozatos gyermekek angol nyelvi fejlesztést.

2021. február 24.
1 perc
2021. március 10-én 14.00 órai kezdettel online értekezletet tart Dr. Döbör András dékán úr karunk dolgozói részére.
2021. február 23.
1 perc

Az SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézete szeretettel meghív minden érdeklődőt a Logopédia Európai Napja alkalmából szervezett "Gondolatok a beszédről" című online rendezvényére.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

  • ápr
    25
    SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, főépület Bor Pál terem (1154-es terem)
    15:00 - 18:00
    SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, főépület Bor Pál terem (1154-es terem)
    15:00 - 18:00

Kapcsolódó hírek