Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

SZTE JGYPK 2023. szeptember

2023. szeptember 29.
2 perc

Karunk 150 éves jubileumi rendezvénysorozatában kiemelt esemény volt az a meghitt ünnepség szeptember 28-án, amelynek keretében átadták a jubileum alkalmából felújított kari dísztermet, melynek megújulásával és modernizációjával régi terv vált valóra. Az immár méltó terem mostantól a Kari Tanács határozata értelmében Békési Imre, a korábbi főiskola egykori főigazgatója nevét viseli. A JGYPK ezúton kívánja kifejezni tiszteletét és megbecsülését Prof. Dr. Békési Imre iránt, aki a kar érdekében vezetőként, oktató, kutató professzorként egyaránt elévülhetetlen érdemeket szerzett, s ezzel kívánja az emlékét ápolni és megőrizni.

2023. szeptember 28.
1 perc

Az SZTE JGYPK Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékének szervezésében Dr. habil. Béres Judit, PhD (személyközpontú tanácsadó, irodalomterapeuta és tanár) A reflektív olvasás és a kreatív írás szerepe az iskolai fejlesztésben címmel tart műhelyfoglalkozást.

2023. szeptember 27.
1 perc

Idén folytatódik a Gondolatok a könyvtárban előadássorozatunk. Az előadók karunk oktatói, professzorai és meghívott vendégei lesznek, akik komoly témákat, tudományos eredményeket, társadalmi és művészeti jelenségeket vesznek nagyító alá mindenki számára „fogyasztható” módon.

2023. szeptember 27.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Művészeti Intézet Ének-zene Tanszék és Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégium szeretettel meghívja Önöket a „Zenei évfordulók, új zenepedagógiai kutatások” című 24. Nemzetközi Zenei Konferenciára. Az eseményt az SZTE jogelőd intézménye, a polgári iskolai tanárképző megalakulásának 150. és az SZTE Ének-zene Tanszék megalakulásának 95. évfordulója tiszteletére rendezik meg.

2023. szeptember 26.
2 perc

A Mentor(h)áló színes és változatos kínálatából természetesen nem maradhat ki a hazai és nemzetközi gasztrokultúra legjelesebb képviselőinek bemutatása sem - Széll Tamás 2018 tavaszi és Mautner Zsófi 2021-es őszi Mentor(h)álós vendégszereplése után most egy újabb gasztroguru Szegeden!

2023. szeptember 26.
2 perc
2023. szeptember 26.
1 perc

A Lakitelek Népfőiskola Alapítvány több éve támogat, illetve szervez olyan konferenciákat, amelyek célja, hogy a magyarság történelmének jelentős helyszíneihez, személyeihez, eseményeihez kapcsolódóan lehetőséget biztosítson a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára kutatói készségek fejlesztéséhez. E konferenciáknak az egyéni kapcsolatépítés elősegítése mellett kiemelt célja a Kárpát-medence tudományos kapcsolatrendszerének szorosabbra fűzése is.

2023. szeptember 26.
2 perc

A JGYPK Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke szeptember 19. és 21. között fogadta az Innsbrucki Egyetem nyelvész szakos hallgatóit. A nyelvész hallgatók a választott hat idegen nyelv között magyarul is tanulnak.

2023. szeptember 26.
1 perc

Az egy hónapig tartó rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be Szeged közönsége előtt. A rendezvények minden érdeklődő számára nyitottak, és többnyire ingyenesen látogathatók.

2023. szeptember 26.
1 perc

A Nemzeti Ösztöndíjprogram (NÖP) egy ösztöndíj program, amely alapításáról a Szlovák Köztársaság kormánya döntött 557 sz. határozattal 2005. július 13-án. A NÖP folytatásáról a Szlovák Köztársaság kormánya 317 sz. határozattal döntött 2009. április 29-én. Az ösztöndíjprogramot a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma költségvetéséből finanszírozza. A Nemzeti Ösztöndíjprogram adminisztratív részeit a SAIA, n. o. biztosítja a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériumával kötött szerződése alapján. A NÖP ösztöndíjasai a Szlovák Köztársaság kormányának ösztöndíjasai.

2023. szeptember 25.
2 perc

Először indított székhelyen kívüli akkreditált alapképzést a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Szabadkán.

2023. szeptember 20.
1 perc

A JGYPK Tankönyvmúzeuma az emlékeket őrző könyvtár szellemi közegét kihasználva olyan új előadássorozatot indított, amelynek keretében ismert, vagy kevésbé ismert, de mindenképpen közérdeklődésre számot tartó témákat szokatlan megközelítésből, új nézőpontból, vagy éppen az érdekességek szintjén mutat be.

2023. szeptember 19.
1 perc

Szeptember 22-én, pénteken este egy rendkívüli előadó visszatérésére, az őszi évad 1. nagyszabású lélektani előadására invitáljuk kedves vendégeinket.

2023. szeptember 18.
1 perc

A SZÖG-ART Művészeti Egyesület és az SZTE JGYPK Művészeti Intézete meghívja Önt és barátait a XXXIII. Plein Air - Csongrád Nemzetközi Alkotótelep, XII. Mesterek és Tanítványok találkozóján készült munkákból rendezett kiállításra az SZTE JGYPK Rajz-, Művészettörténet Tanszék galériájába.

2023. szeptember 17.
1 perc

A Jubileumi Tanév rendezvényeihez kapcsolódott az idei KÖN séta, amelyet minden évben hagyományosan a Művelődéstudományi Tanszék Közösségszervező BA szakos hallgatói szerveznek. 

2023. szeptember 15.
1 perc

A Heti Válasz Podcast vendége volt karunk oktatója, Rácz Lajos klíma- és környezettörténész, valamint Gál Tamás klímakutató, a Szegedi Tudományegyetem Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszékének vezetője.

2023. szeptember 14.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemen elindult a 2024-es felvételi eljáráshoz fejlesztett pontszámító kalkulátor: https://pontkalkulator.szte.hu/ A szegedi egyetem a tavalyi évben kezdte meg a pontkalkulátor fejlesztését, melynek segítségével a pontszámítás összetett rendszerében pár kattintással kiszámolhatja a felvételiző, hogy tanulmányi eredményei alapján mennyi felvételi pontra számíthat 2024-ben, amennyiben az SZTE-re adja be a jelentkezését.

2023. szeptember 14.
1 perc

2023. július 19. és 23. között rendezték meg Horvátországban az Egyetemi Európa Bajnokságot, küzdősport kategóriákban.

2023. szeptember 14.
4 perc

Plenáris előadásokkal és műhelyfoglalkozásokkal várta a Szegedi Tudományegyetem az érdeklődőket a 2023. szeptember 12-én rendezett, Mentornak lenni jó?! című szakmai napon. Az eseményt Prof. Dr. Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese, az SZTE Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ Oktatás Modernizációs és Innovációs Klaszterének szakmai vezetője nyitotta meg.

2023. szeptember 14.
1 perc

Az indonéz kormány idén harmadszor hirdette meg a kiválósági ösztöndíjprogramját (Indonesian International Student Mobility Awards - IISMA), amely egy szemesztert biztosít az indonéz hallgatók számára a világ legrangosabb egyetemein.

2023. szeptember 11.
12 perc

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.

2023. szeptember 08.
10 perc

Ha itt a szeptember, akkor vele együtt természetesen itt van a Mentor(h)áló is!

2023. szeptember 08.
1 perc

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a 2023. szeptember 16-án 15:00-kor megrendezésre kerülő sétára a JGYPK épületeiben.

2023. szeptember 07.
1 perc

Az ösztöndíjprogram közvetlen kedvezményezettjei azok az egyetemre frissen belépő, pedagógusképzésben hallgatói jogviszonnyal korábban még nem rendelkező diákok, akik a 2023/2024-es felvételi eljárásban első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetem valamely nappali tagozatos pedagógusképzésére.

2023. szeptember 06.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Tanulmányi Osztálya tanulmányi ügyintéző kollégát keres.

2023. szeptember 04.
1 perc

A MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Művészeti Szakbizottsága tisztelettel meghívja Önt és barátait Kass János Kossuth - díjas grafikusművész két tragédia sorozata című kiállítására.

2023. szeptember 01.
1 perc
2023. április 13.
9 perc

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar az idei évben ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. A 2023-24-es Jubileumi Tanévben a Kar és az SZTE JGYPK Alkalmazott Pedagógiai Intézet által megszervezett nagyszabású neveléstudományi konferenciával ünnepeljük meg ezt a kerek évfordulót.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek