Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

SZTE JGYPK 2021. február

2021. február 22.
1 perc

A zászló és a címer egy közösség, egy nemzet összetartozásának jelképei. Számunkra, magyar emberek számára különös jelentőséggel bírnak. Ennek legfőbb oka, hogy bár Magyarország határai nem esnek egybe a magyar nemzet határaival, a nemzet nyelvi, kulturális és történelmi hagyományainál fogva mégis egységes. Ennek az összetartozásnak – a Himnusz mellett – a legfontosabb jelképei a magyar zászló és a nemzeti címer. A Magyar Országgyűlés a magyar zászló és címer emléknapjául, így összetartozásunk egyik legfontosabb ünnepéül március 16-át jelölte ki. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – a Kárpátmedencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára pályázatot hirdet.

2021. február 22.
1 perc

A táborba azoknak a gyermekeknek a jelentkezését várjuk, akik különösen érdeklődnek a természettudományok iránt, szívesen megismerkednének az Interaktív Természetismereti Tudástár gazdag gyűjteményével, kipróbálnának kémiai, fizikai, biológiai kísérleteket, örömmel vennének részt olyan kiránduláson, amely során az ott élő növényeket, állatokat figyeljük meg, mindezt élményszerűen, játékokkal, kézműves foglalkozásokkal kiegészítve.

2021. február 18.
1 perc

A Magyar Formatervezési Tanács nevében eljáró Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala meghirdeti a 2021. évi Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. társfinanszírozásában, a Vasúti Műszaki Vizsgálóközpont Zrt. szervezési lebonyolítói és a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság pénzügyi lebonyolítói közreműködésével.

A pályázat határideje: 2021. április 1., csütörtök éjfél

2021. február 16.
2 perc

A Délvidék Kutató Központ, a Délvidéki Szemle folyóirat, a Bácsország Vajdasági Honismereti Szemle folyóirat, a SZAB Délvidék Kutatóközpont Munkabizottsága és az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Nemzetközi történettudományi és művelődéstörténeti konferenciát szervez FEJEZETEK A DÉLVIDÉK MÚLTJÁBÓL címmel 2021. február 25-én.

2021. február 04.
2 perc

Elhunyt Dr. Isky László kollégánk, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ricse községben született 1941. július 7-én. 1963-ban a Szegedi Tanárképző Főiskolán, matematika–kémia–testnevelés szakos általános iskolai tanárként végzett, majd tanulmányait folytatva 1967-ben a Magyar Testnevelési Főiskolán középiskolai testnevelő tanári diplomát is szerzett.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek