Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

SZTE JGYPK 2023. május

2023. május 31.

A Szegedi Tudományegyetem „Az SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében csatlakozik az országos szintű 94. Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozathoz. A kezdeményezés célja az olvasás és a tudomány népszerűsítése, valamint az ismeretterjesztés.

2023. május 30.

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázatok beadási határideje a hallgatók számára 2023. július 3. (hétfő) 23:59 óra.

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázatokat kizárólag elektronikusan, a Modulo (https://modulo.etr.u-szeged.hu/) felületen lehet benyújtani a pályázati űrlap kitöltésével és a mellékletek csatolásával. A beadás helye a Szegedi Tudományegyetem elnevezésű virtuális iroda.

2023. május 30.

A 36. OTDK-t 2023. április 3-27. között rendezték meg. Hallgatóink 4 szekcióban képviselték a Juhász Gyula Pedagógusképző Kart.

2023. május 05.
2023. május 25.

A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet a Németh László műfordítói táborban való részvételre.

2023. május 25.

A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet kazah-magyar, koreai-magyar és mongol-magyar országismereti táborban, valamint orosz-magyar műfordítói táborban való részvételre.

2023. május 24.

Zárd a tanévet velünk és kezdd a nyarat egy fergeteges családi és sportnappal!

2023. május 17.

Június 3-án a szegedi Széchenyi térre látogat a Richter Egészségváros. A magyar gyógyszergyártó vállalat 2009-ben életre keltett egészségmegőrzést támogató programsorozata lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon. Az eseményen részt vevők ugyanakkor nemcsak önmagukért tehetnek, de a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központot is támogathatják.

2023. május 16.
2023. május 16.

Bagi Bernadett a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Gyógypedagógus-képző Intézetének hallgatója Kazinczy-érmet nyert a felsőoktatási intézmények 2023. évi Szép magyar beszéd versenyének országos döntőjében. Felkészítő tanára Tóthné Aszalai Anett főiskolai docens volt. A versenyt május 12-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központban rendezték meg.

Szeretettel gratulálunk!

2023. május 15.

Az SZTE NKI Kulturális Irodája az egyetemi polgárok szavazatai alapján minden színi évad végén közönségdíjat ad át egy arra érdemes színművésznek, aki a Szegedi Nemzeti Színház drámai tagozatának tagja.

2023. május 12.

A pécsi orvoskar 2023 januárjában országos, anonim pályázatot hirdetett „Műalkotás készítése a dr. Grastyán Endre Elméleti Tömb névadójára” címmel olyan szobor megmunkálására, amely méltón állít emléket dr. Grastyán Endre személyének, tudományos, oktatói tevékenységének. A kiírásra a műfajban referenciával rendelkező, munkájukat hivatásszerűen végző szobrász alkotók jelentkezhettek. Dr. Grastyán Endre a pécsi egyetemen végzett, haláláig vezette az akkori POTE Élettani Intézetét és irányította az MTA Idegélettani Kutatócsoportját. A pályázat kiírói olyan műalkotást vártak, amely Grastyán szellemiségéhez méltó, inspiráló, kreatív és figyelemfelkeltő. A felhívásra 14 pályamű érkezett, az eredményhirdetést május 8-án tartották.

2023. május 09.

Mesék, történetek feldolgozása drámapedagógiai eszközökkel. Alkotó, fejlesztő és érzékenyítő mesefoglalkozás.

2023. május 08.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Humántudományi Intézete szeretettel vár minden érdeklődőt az Intézet oktatóinak közös könyvbemutatójára.

2023. május 08.

A Szegedi Alkalmazott Nyelvészeti Éves Konferencia, melyet az SZTE JGYPK Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke, valamint a SZAB Állampolgári Kompetenciák Munkabizottsága Többnyelvűség és kutatás címmel konferenciát szervez.

2023. május 08.
2023. május 05.

A programban az Szegedi Tudományegyetem JGYPK API óvodapedagógus szakos hallgatói tehetségüket megmutatva, zenei, irodalmi, dramatikus és táncos előadásokkal fejezik ki köszönetüket mentoraiknak.

2023. május 04.

Hétfőn este Deliága Éva gyermekpszichológus lesz a vendégünk a Mentor(h)áló Pedagógiai esték sorozatának következő előadásán Szegeden, az IH-ban. Ezt az előadást minden pedagógus és szülő/nagyszülő részére jó szívvel ajánljuk!

2023. május 03.

Az SZTE JGYPK AEKNI Környezet-biológia és Környezeti Nevelés Tanszékének „Integrált Természettudomány Oktatásmódszertani Kutatóműhely”-e „Kihívás játék” címmel rendez egy olyan bemutatót, amelyben a közneveléshez kapcsolható innovatív oktatásmódszertani fejlesztéseit prezentálja.

2023. május 03.

Fókuszban címmel nyílt meg a 18. Egyetemi Tavasz programsorozat részeként az SZTE JGYPK Szakképzési, Felnőttképzési és Tudásmenedzsment Intézet szervezésében kedden az SZTE fotótanfolyam résztvevőinek kiállítása a TIK aulájában. A megnyitón Döbör András, az SZTE JGYPK dékánja köszöntötte a résztvevőket.

2023. május 02.
2023. május 02.

A Kiút Szenvedélybetegek Gyógyulásáért Közhasznú Alapítvány, valamint a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar szeretettel meghív minden érdeklődőt az „Élő könyvtár” felépülő függőkkel és más, társadalmi előítéletet elszenvedőkkel című rendezvényre.

2023. május 02.
2023. május 02.

Idén folytatódik a Gondolatok a könyvtárban előadássorozatunk. Az előadók karunk oktatói, professzorai és meghívott vendégei lesznek, akik komoly témákat, tudományos eredményeket, társadalmi és művészeti jelenségeket vesznek nagyító alá mindenki számára „fogyasztható” módon.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek