Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

SZTE JGYPK 2023. május

2023. május 31.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem „Az SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében csatlakozik az országos szintű 94. Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozathoz. A kezdeményezés célja az olvasás és a tudomány népszerűsítése, valamint az ismeretterjesztés.

2023. május 30.
5 perc

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázatok beadási határideje a hallgatók számára 2023. július 3. (hétfő) 23:59 óra.

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázatokat kizárólag elektronikusan, a Modulo (https://modulo.etr.u-szeged.hu/) felületen lehet benyújtani a pályázati űrlap kitöltésével és a mellékletek csatolásával. A beadás helye a Szegedi Tudományegyetem elnevezésű virtuális iroda.

2023. május 30.
4 perc

A 36. OTDK-t 2023. április 3-27. között rendezték meg. Hallgatóink 4 szekcióban képviselték a Juhász Gyula Pedagógusképző Kart.

2023. május 05.
1 perc
2023. május 25.
1 perc

A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet a Németh László műfordítói táborban való részvételre.

2023. május 25.
1 perc

A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet kazah-magyar, koreai-magyar és mongol-magyar országismereti táborban, valamint orosz-magyar műfordítói táborban való részvételre.

2023. május 24.
1 perc

Zárd a tanévet velünk és kezdd a nyarat egy fergeteges családi és sportnappal!

2023. május 17.
1 perc

Június 3-án a szegedi Széchenyi térre látogat a Richter Egészségváros. A magyar gyógyszergyártó vállalat 2009-ben életre keltett egészségmegőrzést támogató programsorozata lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon. Az eseményen részt vevők ugyanakkor nemcsak önmagukért tehetnek, de a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központot is támogathatják.

2023. május 16.
1 perc
2023. május 16.
1 perc

Bagi Bernadett a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Gyógypedagógus-képző Intézetének hallgatója Kazinczy-érmet nyert a felsőoktatási intézmények 2023. évi Szép magyar beszéd versenyének országos döntőjében. Felkészítő tanára Tóthné Aszalai Anett főiskolai docens volt. A versenyt május 12-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központban rendezték meg.

Szeretettel gratulálunk!

2023. május 15.
1 perc

Az SZTE NKI Kulturális Irodája az egyetemi polgárok szavazatai alapján minden színi évad végén közönségdíjat ad át egy arra érdemes színművésznek, aki a Szegedi Nemzeti Színház drámai tagozatának tagja.

2023. május 12.
1 perc

A pécsi orvoskar 2023 januárjában országos, anonim pályázatot hirdetett „Műalkotás készítése a dr. Grastyán Endre Elméleti Tömb névadójára” címmel olyan szobor megmunkálására, amely méltón állít emléket dr. Grastyán Endre személyének, tudományos, oktatói tevékenységének. A kiírásra a műfajban referenciával rendelkező, munkájukat hivatásszerűen végző szobrász alkotók jelentkezhettek. Dr. Grastyán Endre a pécsi egyetemen végzett, haláláig vezette az akkori POTE Élettani Intézetét és irányította az MTA Idegélettani Kutatócsoportját. A pályázat kiírói olyan műalkotást vártak, amely Grastyán szellemiségéhez méltó, inspiráló, kreatív és figyelemfelkeltő. A felhívásra 14 pályamű érkezett, az eredményhirdetést május 8-án tartották.

2023. május 09.
1 perc

Mesék, történetek feldolgozása drámapedagógiai eszközökkel. Alkotó, fejlesztő és érzékenyítő mesefoglalkozás.

2023. május 08.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Humántudományi Intézete szeretettel vár minden érdeklődőt az Intézet oktatóinak közös könyvbemutatójára.

2023. május 08.
1 perc

A Szegedi Alkalmazott Nyelvészeti Éves Konferencia, melyet az SZTE JGYPK Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke, valamint a SZAB Állampolgári Kompetenciák Munkabizottsága Többnyelvűség és kutatás címmel konferenciát szervez.

2023. május 08.
1 perc
2023. május 05.
1 perc

A programban az Szegedi Tudományegyetem JGYPK API óvodapedagógus szakos hallgatói tehetségüket megmutatva, zenei, irodalmi, dramatikus és táncos előadásokkal fejezik ki köszönetüket mentoraiknak.

2023. május 04.
1 perc

Hétfőn este Deliága Éva gyermekpszichológus lesz a vendégünk a Mentor(h)áló Pedagógiai esték sorozatának következő előadásán Szegeden, az IH-ban. Ezt az előadást minden pedagógus és szülő/nagyszülő részére jó szívvel ajánljuk!

2023. május 03.
2 perc

Az SZTE JGYPK AEKNI Környezet-biológia és Környezeti Nevelés Tanszékének „Integrált Természettudomány Oktatásmódszertani Kutatóműhely”-e „Kihívás játék” címmel rendez egy olyan bemutatót, amelyben a közneveléshez kapcsolható innovatív oktatásmódszertani fejlesztéseit prezentálja.

2023. május 03.
1 perc

Fókuszban címmel nyílt meg a 18. Egyetemi Tavasz programsorozat részeként az SZTE JGYPK Szakképzési, Felnőttképzési és Tudásmenedzsment Intézet szervezésében kedden az SZTE fotótanfolyam résztvevőinek kiállítása a TIK aulájában. A megnyitón Döbör András, az SZTE JGYPK dékánja köszöntötte a résztvevőket.

2023. május 02.
2 perc
2023. május 02.
1 perc

A Kiút Szenvedélybetegek Gyógyulásáért Közhasznú Alapítvány, valamint a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar szeretettel meghív minden érdeklődőt az „Élő könyvtár” felépülő függőkkel és más, társadalmi előítéletet elszenvedőkkel című rendezvényre.

2023. május 02.
3 perc
2023. május 02.
1 perc

Idén folytatódik a Gondolatok a könyvtárban előadássorozatunk. Az előadók karunk oktatói, professzorai és meghívott vendégei lesznek, akik komoly témákat, tudományos eredményeket, társadalmi és művészeti jelenségeket vesznek nagyító alá mindenki számára „fogyasztható” módon.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek