Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

SZTE JGYPK 2021. június

2021. június 30.
1 perc

2021. június 24-én a békési dr. Illyés Sándor EGYMI Utazó Gyógypedagógusi Hálózata szakmai napjának alkalmából dr. Juhász Valéria (Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék) és Radics Márta (Gyógypedagógus-képző Intézet) kétszer kétórás, pörgős hangulatú, anyanyelvi készségfejlesztő tréninget tartott tanítóknak, tanároknak, gyógypedagógusoknak és logopédusoknak: A nyelvi tudatosság fejlesztése játékokkal, illetve Szókincsfejlesztés társasjátékokkal címmel.

2021. június 22.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gyógypedagógus-képző Intézetében működő, dr. Horváth Péter László által vezetett, egyetemi oktatókból, gyógypedagógiai köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusokból, egyetemi hallgatókból és ún. tapasztalati szakértőkből álló 30 fős munkacsoport immáron 1,5 éve vesz részt egy, a könnyen érthető kommunikáció hazai elterjesztését zászlójára tűző program kidolgozásában és megvalósításában. A Magyar Kormány támogatásával megvalósuló komplex fejlesztési program a könnyen érthető kommunikációval kapcsolatos társadalmi tudatformálást, megértést, elfogadást, az egyenlő esélyű hozzáférés iránti figyelem felkeltését tűzte ki célul.

2021. június 21.
5 perc

Dr. Hangya Dóra, a Művelődéstudományi Intézet egyetemi adjunktusa az ÚNKP 2020/2021 „Tudománnyal fel!” posztdoktori pályázat keretében a „Siket és nagyothalló hallgatók felsőoktatást érintő tapasztalatainak komplex vizsgálata - különös tekintettel a felvételit megelőző pályaorientáció körülményeire és a pályakezdés különböző munkaerő-piaci aspektusaira” címmel valósított meg kutatást participatív, siket és nagyothalló kutatótársak bevonásával. A kutatás eredményei belső szakmai rendezvényen, poszter formában kerültek ismertetésre.

2021. június 18.
1 perc
2021. június 08.
1 perc

Az SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézet 2021. június 7-én, hétfőn "Együtt az úton..... innen és határon túl" címmel online gyógypedagógiai szakmai konferenciát szervezett. A konferencia idei témája az inkluzív nevelés, oktatás volt - a program során a Gyógypedagógus-képző Intézet oktatói tartottak előadásokat az inkluzív nevelés és oktatás témakörében (a megvalósult program ITT érhető el).

2021. június 07.
17 perc

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán Pedagógusnapi Ünnepi Kari Tanácsülést tartottak, ahol több éves pedagógiai tevékenységük elismeréseként kitüntetésekben részesítették a kar pedagógusait.

2021. június 03.
1 perc

Jelen utasítás – a fenntartó által meghatározottakat is figyelembe véve – elsődleges szempontként a Szegedi Tudományegyetemen (a továbbiakban: SZTE) az egyetemi polgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának védelmét, a felsőoktatási képzés folyamatosságának és az intézményi működés stabilitásának biztosítását, valamint a koronavírus világjárvány továbbterjedésének megelőzését tartja szem előtt.

2021. június 02.
7 perc
2021. június 01.
1 perc

Amint az ismert, a Szegedi Tudományegyetem 2021. augusztus 01. napjával közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány fenntartásába kerül. A fenntartói modellváltás számos területen hoz változást az Egyetem életébe, melynek részét képezik az itt dolgozó közalkalmazottak foglalkoztatási jogviszonyában bekövetkező várható változások.

2021. június 01.
1 perc
Pedagógusnap alkalmából június 4-én 11 órai kezdettel kari elismeréseket ad át Dr. Döbör András dékán úr, valamint a Hallgatói Önkormányzat. Az eseményt élőben közvetítjük YouTube csatornánkon.
2021. június 01.
2 perc

A Lakiteleki Népfőiskola 2021-ben Karikatúra pályázatot hirdet, amelynek célja, hogy új teret és lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő 14 és 35 év közötti fiatal művészeknek, rajzolóknak a nagyközönség előtti megjelenésre, szakmai találkozóra, kiállításra.

2021. május 31.
1 perc

Tudtad? A JGYPK-n diplomát szerzők 90 %-a a végzést követő 3 hónapon belül, a diplomájához kapcsolódó munkakörben helyezkedik el. Szeretnénk Neked megmutatni, miért válassz minket az első helyen! Ismerj meg minket közelebbről!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek