SZTE JGYPK Friss hírek

[1] 2 3 (4)> (19)>| 
2022. június 30.

A Szegedért Alapítvány és a SZÖG-ART Művészeti Egyesület tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és barátait 2022. július 2-án, szombaton a TÉRSZÖGEK című szoborkiállítás megnyitójára a Wagner Udvarba.

2022. június 30.

A Szegedi Tudományegyetem energiatakarékossági okokból az energiaárak rendkívüli alakulására tekintettel 2022. augusztusában - a korábbi évekhez hasonlóan - rendkívüli központi bezárást rendel el az alábbiak szerint.

2022. június 28.

Már nagyon izgatott vagy, igaz? Alig várod, hogy kiderüljön szeptembertől melyik szakon folytathatod a tanulmányaidat?

Kövesd velünk élőben a ponthatárok kihirdetését és ünnepeljük meg közösen az új, SZTE-s életed kezdetét!

2022. június 20.

Szeretettel meghívjuk Önt és érdeklődő ismerőseit néhai Avasi Béla, a zenetudományok kandidátusa emlékére szerveződő hálaadó szentmisére, melyre 2022. július 20-án 12,00 órakor kerül sor a Budapest-gazdagréti Szent Angyalok Plébánián.

2022. június 16.

A hagyományt követve idén is meghirdetésre került a SZTE Innovációs Díj Pályázat.

2022. június 16.

Dr. habil. Tarkó Klára a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Egészségtudományi és Környezeti Nevelés Intézet intézetvezetője, az Egészségszociológia és Életmód Tanszék tanszékvezető főiskolai tanára volt az egyik plenáris előadója a XIX. Országos Sporttudományi Kongresszusnak.

2022. június 13.

Szívesen kieresztenéd a gőzt mielőtt megtudod, hogy felvettek az Egyetemre? Van egy jó hírünk a számodra: Érettségi after partyt szervez a Szegedi Tudományegyetem!

2022. május 31.

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázatok beadási határideje a hallgatók számára 2022. július 4. (hétfő) 23:59 óra.

2022. június 10.
2022. június 09.

A 2022-es tavasz záróprogramjai jönnek a Mentor(h)áló Pedagógiai esték sorozatában.

2022. június 09.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Gyógypedagógus-képző Intézet ismét nagyszerű továbbképzési, fejlődési lehetőséget kínál a dél-alföldi régió köznevelési intézményeiben dolgozó kollégák részére - mindezt egy ingyenes szakmai műhelynap keretein belül!

2022. június 09.

2022. június 8. és 10. között rendezik meg a „Sporttudomány Magyarországon 2022” - „Sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában” című XIX. Országos Sporttudományi Kongresszust. A kongresszus főrendezője a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT), társszervezője pedig a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar.

2022. június 07.

Az SZTE JGYPK SZFTI Mozgóképkultúra Tanszékének televíziós műsorkészítő szakos hallgatói minden évben egy vizsgafilmmel zárják a tanulmányaikat. Ezek az utolsó féléves szakmai gyakorlat keretében, a gyakorlatvezetők (Bari Attila, Dr. Fejős Sándor, Dr. Forró Lajos, Dr. Pusztai Virág) mentorálásával készülnek. Az idén a Tanszék meghirdette a „2021/22-es tanév legjobb vizsgafilmje” versenyt.

2022. június 03.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán 2022. június 2-án Pedagógusnapi Ünnepi Kari Tanácsülést tartottak, ahol több éves pedagógiai tevékenységük elismeréseként kitüntetésekben részesítették a Kar pedagógusait.

2022. május 30.

Szeretettel meghívjuk Önöket a „Média, közösség, történet” című tanulmánykötet bemutatójára.

2022. június 01.

A Tiszatáj Könyvek sorozatban jelent meg Konrád György és Rácz Lajos „beszélgetőkönyve”. A kötetről, a három éve elhunyt íróról Rácz Lajossal Gyenge Zoltán beszélget.

2022. május 31.

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapítvány több éve támogat, illetve szervez olyan konferenciákat, amelyek célja, hogy a magyarság történelmének jelentős helyszíneihez, személyeihez, eseményeihez kapcsolódóan lehetőséget biztosítson a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára kutatói készségeik fejlesztéséhez. E konferenciáknak az egyéni kapcsolatépítés elősegítése mellett kiemelt célja a Kárpát-medence tudományos kapcsolatrendszerének szorosabbra fűzése is.

2022. május 27.

A Tehetséggel fel: A jövő Te vagy! program keretében a Szegedi Tudományegyetem Alkalmazott Pedagógiai Intézet Óvodapedagógus-képző Tanszék által meghirdetett A JÖVŐ ÓVODÁJA című pályázatra számos, színesebbnél színesebb, ötletesebbnél ötletesebb pályamunka érkezett.

2022. május 26.

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés meghirdeti a Dura László diplomamunka pályázat 2022-t.


2022. május 16.

A tárlatot megnyitja: Magné Huber Judit művészeti menedzser-szakos hallgató.

2022. május 19.

Egy olyan programmal készülünk nektek, ahol levezethetitek a félév fáradalmait és legjobb tudásotok szerint focizhattok egymás ellen.

2022. április 26.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézete tisztelettel meghívja Önt a 30. TRAPP NAPRA.

2022. május 09.

A SZTE JGYPK API Óvodapedagógus-képző Tanszékének programja.


2022. május 16.

Az SZTE JGYPK Szakképzési, Felnőttképzési és Tudásmenedzsment Intézete, az OKJ-s képzések megszűnését követően, új rendszerű szakmai képzéseket, fotós- és közbeszerzési tanfolyamokat, valamint egyetemi kurzusok tematikája alapján kidolgozott, rövid ciklusú képzési programokat kínál az érdeklődőknek.

2022. április 27.

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Pedagógiai Intézet Óvodapedagógus-képző Tanszéke tisztelettel meghívja Önt a 17. Egyetemi Tavasz keretében megrendezésre kerülő „Az autizmus jellegzetes tünetei az óvodás gyermekek rajzain” című poszterbemutatóra és alkotó foglalkozásra.

2022. április 28.

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Általános és Környezetfizikai Tanszéke sok szeretettel meghívja Önt a XIII. Bor Pál Fizikaverseny döntő fordulójára, melynek időpontja 2022. május 7.

2022. április 21.

Szeretettel várunk egy kötetlen, játékos összejövetelre, amelyen párban és csapatban, de egyénileg is villanthatsz a kreatív írásoddal, ütős ötleteiddel, briliáns humoroddal.

2022. május 16.
2022. május 16.

Ha 14-30 év közötti nappali tagozatos diák vagy, kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkezel, esetleg rendszeresen indulsz tanulmányi versenyeken és szeretnél egy vidám és színes közösségben szakmailag tovább fejlődni: jelentkezz a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány programjába!

2022. május 12.

Két év után újra megrendezésre kerül az Alma Mater Weekend és Sportnap a Hattyas soron, június 11-én, szombaton.

2022. május 02.

2022. május 9-én Európa-napi programot szervezünk, amelyen középiskolás csapatok számára vetélkedőre kerül sor, majd 16:30-tól zenei flashmob kezdődik az Árpád-téren a Szegedi Egyetemi Énekkar és az egyetem zenekarainak előadásában, amelyre sok szeretettel várjuk!

2022. május 10.

A Szegedi Tudományegyetem területén egy atlétikai centrumot készülnek létrehozni a Modern Városok Program keretében. A beruházó BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. a kivitelezési feladatok ellátására várja a pályázatokat.

2022. április 26.

Szeretettel meghívjuk az SZTE JGYPK Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke, valamint a SZAB Állampolgári Kompetenciák Munkabizottsága által szervezett Szegedi Alkalmazott Nyelvészeti Éves Konferenciára.

2022. április 25.

Idén folytatódik a Gondolatok a könyvtárban előadássorozatunk. Az előadók karunk oktatói, professzorai és meghívott vendégei lesznek, akik komoly témákat, tudományos eredményeket, társadalmi és művészeti jelenségeket vesznek nagyító alá mindenki számára „fogyasztható” módon.

2022. május 09.

Szegedről nem csak szegedieknek - a Mentor(h)áló kedd esti előadásában dr. Váraljai Anna művészettörténész archív fotókkal és filmekkel színesített előadása következik a 20. századi Szeged modernista építészetéről!

2022. május 05.

A XXIV. Juhász Gyula Napok után ismét megmutattuk, milyen összetartó család, közösség vagyunk. 2022. május 4-én több, mint százan gyűltünk össze a Hattyas soron, hogy élőképet alkotva kirajzoljuk a JGYPK betűit.

2022. május 02.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara az SZTE szegedi működésének centenáriuma tiszteletére Óvodatörténeti állandó kiállítást rendezett az Alkalmazott Pedagógiai Intézetben, az Óvodapedagógus-képző Tanszéken.

2022. május 09.

A Csongrádi Művelődési Központ és Városi Galéria tisztelettel meghívja Önt 2022. május 13-án 18 órára Marosi Kata képzőművész “MEDITÁCIÓ-LEVITÁCIÓ” című kiállításának megnyitójára.

2022. május 02.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Rajz-művészettörténet Tanszéke tisztelettel meghívja Önt a kiállítás megnyitójára.

2022. április 29.

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár és a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Nemzetiségi Intézete tisztelettel meghívja Önt a kiállítás megnyitójára.

2022. április 28.

A Művelődéstudományi Tanszék hallgatói egy élő társasjáték délutánra invitálnak mindenkit, aki szívesen csatlakozna például egy Ki nevet a végén játékhoz.

2022. május 02.

A Pedagógiai esték eddigi történetének legsikeresebb előadója, Magyarország vitathatatlanul legtapasztaltabb és legnépszerűbb protokoll szakembere, Görög Ibolya május 3-án, kedden este újra visszatér a Mentor(h)áló színpadára!

A kedd esti előadás témája a nyaralás, mottója pedig: "...akárhogy is nyaralás, viselkedni azért kell."

2022. április 26.

Az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája szeretettel meghívja Önt 2022. május 5-én, csütörtökön 18 órára Sonkodi Rita „Egyetem ecsettel” című kiállításának megnyitójára.

2022. április 29.

Az Ének-zene Tanszék három hallgatója az alábbi zenei versenyeken vett részt és a következő szép eredményeket érték el:

2022. április 28.

A Szegedi Tudományegyetem rektora oktatási szünetet engedélyezett 2022. május 13. napjára (péntek) az egyetem minden nappali és levelező tagozatos hallgatója részére.

2022. május 02.

A XXIV. Juhász Gyula Napok után elérkezett a pillanat, hogy ismét megmutassuk, milyen összetartó család, közösség vagyunk.

2022. április 26.

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.

2022. április 19.

Szeretettel várunk mindenkit április 20-án Lini and her Stepbros koncertünkre a JUGYU Klubban. A koncert előtt izgalmas tombola játékkal készültünk.

2022. április 14.

Ismét felcsendül a zene a TÁK-ban! A szegedi egyetemistákból álló indie rock együttes, a Zebra Zone fog koncertet adni. Tarts velünk április 21-én, hiszen a regisztrálók között 3 db JGYPK-s ajándékcsomagot és a zenekar által dedikált plakátot sorsolunk ki!

2022. április 11.
[1] 2 3 (4)> (19)>|