Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

SZTE JGYPK 2021. április

2021. április 29.
1 perc

2021. április 28-án a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rendezésében került sor a 2021. évi SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENY kari fordulójára, amelynek célja az anyanyelvi nevelés és a beszédkultúra fejlesztése.

2021. április 27.
2 perc

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.

2021. április 26.
1 perc

Lantos Viktória V. éves magyar-német szakos hallgatónk a XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Tanulás-és Tanításmódszertani - Tudástechnológiai Szekció "Idegen nyelvek tantárgy-pedagógiája II." szekciójában pályaművével I. helyezést ért el.

2021. április 23.
1 perc

Kiss Bernadett az Ének-zene Tanszék 5. éves angol, ének-zene tanár szakos hallgatója (aki egyben ÚNKP ösztöndíjas hallgató is) 1. helyezést ért el a 35. OTDK Tanulás- és Tanításmódszertani - Tudástechnológiai Szekció Gamifikáció Tagozatán.

2021. április 21.
2 perc

A Bécsi Egyetem Európai és Összehasonlító Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének Finnugor Tanszéke és az ELTE Berzseny Dániel Pedagógusképző Központja közös nyári egyetemet szervez osztrák, ill. magyar egyetemi és főiskolai hallgatók számára, akik magyar/német nyelvtudásukat szeretnék fejleszteni.

2021. április 21.
2 perc

Akárcsak női kollégái, Szojka Ádám óvó bácsi is mondókázik, énekel, bábozik, rajzol, számol a gyerekekkel a szegedi Tünde téri Óvodában. Nem foglalkozik a sztereotípiákkal. Nézetei szerint egy óvó bácsi mindig kicsit dörmögősebb, erélyesebb, de ugyanolyan türelemmel, kedvességgel és szeretettel képes nevelgetni a gyerekeket, mint az óvónők - írja a delmagyar.hu

2021. április 19.
1 perc

A pályázat meghirdetésének célja, hogy a kiírás nyomán született publikációkkal támogassuk a
hazai felzárkózáspolitikát, a felzárkózási stratégia végrehajtását, értékelését. Fontos szempont,
hogy a pályaművek elsősorban életszerű, valós problémákra megoldást kínáló javaslatokat,
komplex megközelítésű megoldásokat, jó gyakorlatokat mutassanak be tudományos igénnyel.

2021. április 19.
1 perc

Tóth Larissza, az OTDK előadására készülve, a koronavírus fertőzés miatt, lázasan is gyakorolta az előadását. Megérte, hiszen I. díjat és különdíjat is nyert a Testnevelés- és Sporttudományi szekcióban. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, sport- és rekreációszervező szakon végzett ifjú kutató dolgozatának témája, az újszegedi Erzsébet Ligetben sportolókra irányult, akiket többször is futás közben kérdezett.

2021. április 16.
1 perc
2021. április 15.
2 perc

A Kazinczy-díj Alapítványi Bizottság, az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ esztergomi képzési helyszínén meghirdeti a 2020/2021-es tanévre a felsőoktatási intézmények Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyét, amelynek célja az anyanyelvi nevelés és a beszédkultúra fejlesztése.

2021. április 14.
1 perc

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának Boldogasszony sugárúti Főépületének harmadik emeletén található Magyarország egyik kiemelkedő tudomány- és oktatástörténeti jelentőséggel bíró természettudományi gyűjteménye, az Interaktív Természetismereti Tudástár. A tudástár a múzeumok elzártsága helyett interaktív foglalkozásokra és bemutató órákra is várja az érdeklődőket.

2021. április 13.

A Gulyás Lászlónak tulajdonított kijelentések ellentétesek a Szegedi Tudományegyetem értékrendjével. Az ügyben Prof. Dr. Rovó László rektor vizsgálatot rendelt el, annak lezárultáig az egyetem bővebb tájékoztatással nem tud szolgálni.

2021. április 12.
5 perc

2021. április 7-9. között az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet szervezésében került sor a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójának megrendezésére. A versenyzők 17 tagozatban mérték össze felkészültségüket, mutatták be tudásukat a sporttudomány rangos hazai képviselőiből álló zsűrijei előtt. A konferencián, mely a pandémiás helyzetre való tekintettel online módon zajlott, 148 dolgozat került bemutatásra.

2021. április 07.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemen Juhász Gyula Pedagógusképző Karán sport- és rekreációszervezés szakon másodéves hallgató a Bajnokok csapatának tagja volt a TV2 vetélkedőjében. Csoporttársai mellett tanáraitól is kapott biztatást a műsorral kapcsolatban, amiben életre szóló élményekkel gazdagodott.

2021. április 06.
3 perc

Kalocsán született 1936. április 3-án. Magyar–-történelem szakos középiskolai tanár (ELTE, 1962), bölcsészdoktor (JATE, 1964), a nyelvtudomány kandidátusa (MTA, 1976), a nyelvtudomány doktora (MTA, 1993), habilitált doktor (JATE, 1995).

2021. április 04.
1 perc
2021. április 01.
1 perc

Az SZTE JGYPK Művészeti Intézet Ének-zene Tanszék oktatóinak új könyveit mutatják be ZOOM-on 2021. április 12-én, hétfőn 18 órai kezdettel.

2021. március 31.
1 perc

Idén Karunk Testnevelési- és Sporttudományi Intézete rendezi a 35. Országos Diákköri Konferencia Testnevelési és Spottudományi Szekcióját április 7 és 9 között online módon.

2021. március 31.
1 perc

Ha létezik igazán szerethető előadó, ha van olyan zenepedagógus, akinek a kedvéért emberek százai, ezrei hajlandóak énekelni, akkor dr. Tóth Árpád ez az Ember. Megtisztelő számunkra, hogy április 6-án, Húsvét utáni kedd estén újra vendégünk lesz ez az "energiabomba", a zseniális karnagy, egyetemi és középiskolai tanár, dr. Tóth Árpád, a Csíkszerda kórus vezetője, a Kórusok Éjszakája megálmodója és főszervezője.

2021. március 16.
1 perc

A Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter, Miniszterelnökség (mint Támogató) megbízásából a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Nemzeti Tehetség Központ) felhívást tesz közzé a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj elnyerésére, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek, tehetségsegítők és tehetséggondozó szervezetek erkölcsi és anyagi elismerése céljából.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek