Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

KEK

Könnyen érthető képtárat mutattak be Budapesten - VIDEÓ

Könnyen érthető képtárat mutattak be Budapesten - VIDEÓ

2021. június 22.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gyógypedagógus-képző Intézetében működő, dr. Horváth Péter László által vezetett, egyetemi oktatókból, gyógypedagógiai köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusokból, egyetemi hallgatókból és ún. tapasztalati szakértőkből álló 30 fős munkacsoport immáron 1,5 éve vesz részt egy, a könnyen érthető kommunikáció hazai elterjesztését zászlójára tűző program kidolgozásában és megvalósításában. A Magyar Kormány támogatásával megvalósuló komplex fejlesztési program a könnyen érthető kommunikációval kapcsolatos társadalmi tudatformálást, megértést, elfogadást, az egyenlő esélyű hozzáférés iránti figyelem felkeltését tűzte ki célul.


A Szegedi Tudományegyetem Gyógypedagógus-képző Intézetében a fenti célok támogatására hamarosan megnyílik Magyarország első könnyen érthető információs központja.

A könnyen érthető kommunikációval kapcsolatban megvalósuló komplex szakmai fejlesztési program most egy fontos mérföldkőhöz érkezett: a munkacsoport egy könnyen érthető képtárat hozott létre. A képtárban az értelmileg akadályozott alsó tagozatos tanulók fejlesztéséhez, oktatásához és neveléséhez felhasználható, a kerettantervekben megjelenő vagy azokhoz igazodó fogalmakat ábrázoló, több mint 500 könnyen érthető képet helyeztünk el. Ezeknek a képeknek a használatával a könnyen érthető kommunikáció, mint módszer beépülhet a tanulásban vagy értelmileg akadályozott gyermekek és tanulók fejlesztésének, oktatásának és nevelésének mindennapjaiba.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek