Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

SZTE JGYPK 2022. február

2022. február 28.
1 perc

Március 2-án, szerdán este újabb kivételes hangulatú előadással folytatódik a Mentor(h)áló Pedagógiai esték.

Vendégük dr. Mérő László matematikus, pszichológus, az ELTE Pszichológiai Intézet és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem professor emeritusa.

2022. február 22.
1 perc

Idén folytatódik a Gondolatok a könyvtárban előadássorozatunk. Az előadók karunk oktatói, professzorai és meghívott vendégei lesznek, akik komoly témákat, tudományos eredményeket, társadalmi és művészeti jelenségeket vesznek nagyító alá mindenki számára „fogyasztható” módon.

2022. február 21.
1 perc

Az SZTE JGYPK Rajz- Művészettörténet Tanszéke tisztelettel meghívja Önt és barátait 2022. február 25-én (pénteken) 17 órára Pataki Ferenc Pro Urbe - díjas festőművész Szabálytalan leltár című kiállításának megnyitójára.

2022. február 17.
1 perc

A tavaszi évad legizgalmasabb előadásával február 21-én, hétfőn este indul a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2022-es tavaszi évada!

2022. február 15.
1 perc
2022. február 14.
1 perc

„Én is JUGYU-s voltam!” sorozatunk első vendége Czutor Zoltán, zeneszerző, szövegíró, tanár, a Belmondo énekese lesz. A zenés talk show témája felöleli egész pályafutását az egyetemi éveitől kezdve napjainkig.

2022. február 11.
1 perc
2022. február 09.
1 perc

Hamarosan újabb érdekesnek ígérkező előadással folytatódik a Mentor(h)áló Pedagógiáról másképp c. sorozata Szegeden, a Somogyi-könyvtárban. Az új év első előadója Dr. Fizel Natasa, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Pedagógiai Intézetének intézetvezető főiskolai docense lesz.

2022. február 09.
1 perc

A JGYPK Tankönyvmúzeuma az emlékeket őrző könyvtár szellemi közegét kihasználva olyan új előadássorozatot indított, amelynek keretében ismert, vagy kevésbé ismert, de mindenképpen közérdeklődésre számot tartó témákat szokatlan megközelítésből, új nézőpontból, vagy éppen az érdekességek szintjén mutat be.

2022. február 08.
3 perc

A Kommunikációs Nevelésért Egyesület 2022-ben is megrendezi Tudatosság a kommunikációban című konferenciáját. A május 20–21-én sorra kerülő tanácskozás témája „Fenntarthatóság a kommunikáció oktatásában”. Rendezvényünkre elméleti és gyakorlati, módszertani előadásokat várunk a kommunikációs kompetencia és készségfejlesztés, az online- és médiatudatosság, valamint az iskola szervezeti kommunikációjával kapcsolatban.

2022. február 08.
1 perc

2022. február 12-én 9:00 és 13:00 óra között nyílt nappal és szülői értekezlettel várja a határon innen, és túlról érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem - az eseménynek az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged Ady tér 10.) ad otthont. A rendezvény regisztráció köteles.

2022. február 08.
1 perc

Felvételi előkészítő tanfolyam indul február 25.-én, pénteken jelenléti formában Képi ábrázolás alapszakra illetve osztatlan Vizuáliskultúra tanár szakra jelentkezőknek, valamint minden olyan érdeklődő számára, aki szeretné szakemberek irányításával elsajátítani a szabad kézi rajzolás alapjait.

2022. február 07.
1 perc

2022. február 6-án rendezték meg a JGYPK Diplomaátadó Ünnepségét a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi Termében.

2022. február 07.
1 perc

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár szeretettel meghívja Önt és barátait 2022. február 24-én (csütörtökön) 17 órára dr. habil. Máté Zsuzsanna esztéta és irodalmár (SZTE JGYPK Művészeti Intézet Rajz-művészettörténet Tanszék) Kép-kísérletek című kiállításának megnyitójára.

2022. február 07.
2 perc

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjra olyan – a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző – magyarországi, határon túli magyar vagy magyarországi nemzetiségi köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői és a tehetséggondozás területén működő szervezetek jelölhetők, akik oktatják, nevelik, segítik a gyermekeket, tanulókat, fiatal tehetségeket. A díjat öt kategóriában adják át.

2022. február 07.
2 perc

Az SZTE JGYPK Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégiuma pályázatot hirdet az SZTE hallgatói számára REBOOT - ÚJJÁSZÜLETÉS A COVID ÁRNYÉKÁBAN címmel.

2022. február 02.
3 perc

A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára pályázatot hirdet a Belügyminisztériumot érintő közszolgálati témában – doktorandusz, abszolutóriumot szerzett és doktorjelölt – kutatók számára gyakornoki rendszer keretében tudományos kutatás folytatására.

2022. február 01.
1 perc

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet pályázatot hirdet tudományos kutatók és felsőoktatási hallgatók részére magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására, amelyek az NSKI adatbázisaira és kutatási eredményeire is támaszkodnak. A pályázat keretében előnyben részesülnek azok a munkák, amelyek a Kárpát-medence térségére, a külhonban élő magyarokra fókuszálnak. Felhívásunk minden tudományterületnek szól, és interdiszciplináris jellegű pályaműveket is várunk.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek