Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

SZTE JGYPK 2021. május

2021. május 31.
1 perc

This volume is a collection of papers delivered at the online International Seminar ESP and CLIL – Current Drivers of HEI Internationalisation, which was the closing event of the Visegrád 4+ project CLIL-HET.

2021. május 31.
1 perc

A szerző izgalmas, járatlan úton vezeti végig olvasóit. Az intellektuális képességzavart mutató tanulók énhatékonyságát vizsgálja a tipikus fejlődésű tanulókkal összevetve. Az énhatékonyság vizsgálati modelljében alkalmazott eszközökkel hazánkban korábban nem mértek atipikus fejlődésű tanulókat.

2021. május 31.
1 perc

A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Általános és Környezetfizikai Tanszékén rendezik meg a XI. Bor Pál Fizikaverseny döntő fordulóját 2021. május 29-én.

2021. május 27.
2 perc

A Juhász Gyula Tanárképző Főiskola orosz-történelem szakos hallgatója volt egykor Háy János József Attila-díjas író, költő. Az SZTE alumnusával készített interjúnkban beszélgettünk pályaválasztásról, íróságról, szegedi évekről és arról is, hogy szerinte mitől lesz jó egy könyv.

2021. május 26.
1 perc

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Főépületében található Interaktív Természetismereti Tudástár nyári tudástári tábort szervez több turnusban, ahová várják mindazon tanulók jelentkezését, akik különösen érdeklődnek a természettudományok iránt.

2021. május 18.
1 perc

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal összefoglaló kiadványa az elérhető kutatási pályázatairól.

2021. május 18.
1 perc

Az előadás nem a megszokott felépítést, azaz az „expozíció – bonyodalom – bonyodalom kifejtése – tetőpont – megoldás” mintát követi: az előadó tíz fordítástudományi tételt fogalmaz meg azzal a céllal, hogy az eddigi fordítástudományi kutatásai alapján megvizsgálja ezeknek a tételeknek a helyességét, vagy éppen megkérdőjelezhetőségét. Az előadás középpontjában a reáliák, azaz a kultúraspecifikus nyelvi elemek állnak.

2021. május 17.
2 perc

A nemzetközileg elismert design szervezet az UDA (United Design Alliance – http://uniteddesigns.org) által szervezett nemzetközi pályázaton 2018-óta vesznek részt design munkáikkal – Kiss Ferenc, tervezőgrafikus vezetésével – a szegedi képalkotás szakos hallgatók.

2021. május 10.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Pedagógiai Intézet Óvodapedagógus-képző Tanszékének online programja május 14-én és 15-én, melynek élő közvetítése A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Televíziójának YouTube csatornáján érhető el.

2021. május 05.
1 perc

Férfiként gyermeket nevelni nem számít különleges dolognak, főállásban, óvópedagógusként dolgozni viszont annál inkább! Különösen hazánkban, ahol a több mint 30 ezer óvodapedagógus közül összesen csak pár százan akadnak férfiak, azaz óvóbácsik.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek