Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

SZTE JGYPK 2020. október

2020. október 29.
1 perc

Magyarország Kormányának támogatásával az SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézetében komoly gyógypedagógiai fejlesztések indultak meg a közelmúltban. Ezek közül elsőként a könnyen érthető kommunikáció hazai elterjesztését célzó programelemre szeretnék felhívni az érdeklődők figyelmét.

2020. október 28.
1 perc

Felhívjuk kedves kollégáink, hallgatóink és vendégeink figyelmét, hogy a vírus elleni védekezés sikerességének érdekében automata kézfertőtlenítő készülékeket helyeztünk el épületeink bejáratánál. A maszk viselése továbbra is kötelező. Vigyázzunk egymásra!

2020. október 27.
1 perc

Gyógypedagógia szakos hallgatók fontos alapozó tantárgya a fejlődéstan és az öröklődéstan. Életüket a szellemileg és/vagy testileg csökkent képességű gyermekek nevelésére, oktatására szentelő pedagógusoknak hivatásuk maradéktalan ellátásához tájékozottnak kell lenni mind az egészséges emberi fejlődésben, mind a gondozottjaik visszamaradott állapotaihoz vezető okokban, mind a gyermekek fejlődésének kóros folyamataiban. Az összeállított anyag a gyógypedagógus jelölteknek nem csak támasz a tanulásban, hanem követhetik a ma folyó kutatásokat és azok eredményeit is. A könyv célja, hogy egyetemi hallgatókként a szorosan vett „tanulni való” mellett az egyetemet végzett emberek általános műveltségéhez elengedhetetlen ismereteket is nyújtson, így minél szélesebb látókörük legyen.

2020. október 26.
1 perc

A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai munkásság elismerésére pályázatot hirdet a Közbeszerzési Hatóság elnökének a Közbeszerzési Kiválósági Díj alapításáról és adományozásáról szóló 2/2018. (VI. 8.) KH utasítása alapján a Közbeszerzési Kiválósági Díj – 2020 elnyerésére, melynek célja a 2020. április 17. napján a Hivatalos Értesítő 2020. évi 20. számában megjelent pályázatban meghatározott témában készült szakdolgozat, évfolyamdolgozat vagy tanulmány díjazása felsőoktatási intézmények tanulói számára.

2020. október 21.
1 perc

Karunk oktatója a Szegedi Egyetemi Magazinnak adott interjút a nemek arányának megoszlásáról a tanítók és tanárok között.

2020. október 21.
1 perc

2020. otóber 16-án, az Egyetemi Autonómia és Hallgatói Önkormányzatiság Napján az SZTE Bölcsészettudományi Kar Auditórium Maximum termében az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat ünnepi választmányi ülés keretein belül átadásra kerültek a Hallgatói Mozgalomért Emlékérmek, illetve a Hallgatói Mozgalomért Emlékplakettek.

2020. október 20.
1 perc

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Hegedűs Antal, a Technika Tanszék volt oktatója 2020. 10. 16-án elhunyt.

2020. október 19.
1 perc

Lovászi Péter, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület mornitoring koordinátora tart előadást október 26-án, hétfőn 17:30-tól az Interaktív Természetismereti Tudástár Nagyelőadójában.

2020. október 19.
1 perc

A JGYPK Tankönyvmúzeum az emlékeket őrző könyvtár szellemi közegét kihasználva olyan új előadássorozatot indít, amelynek keretében ismert, vagy kevésbé ismert, de mindenképpen közérdeklődésre számot tartó témákat szokatlan megközelítésből, új nézőpontból, vagy éppen az érdekességek szintjén mutat be.

2020. október 15.
1 perc

A JGYPK Tankönyvmúzeum az emlékeket őrző könyvtár szellemi közegét kihasználva olyan új előadássorozatot indít, amelynek keretében ismert, vagy kevésbé ismert, de mindenképpen közérdeklődésre számot tartó témákat szokatlan megközelítésből, új nézőpontból, vagy éppen az érdekességek szintjén mutat be.

2020. október 13.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Általános és Környezetfizikai Tanszéke, a Természettudományi és Informatikai Kar támogatásával felvételi előkészítő foglalkozássorozatot indít a 2020/21-as tanév 12. évfolyamos tanulói számára.

2020. október 12.

A kari Tudományos és Művészeti Diákköri Tanács elnökének kezdeményezésére dr. Döbör András dékán úr 2020. november 12-ére (csütörtök) dékáni szünetet, oktatásmentes munkanapot engedélyezett az TDK-n résztvevő hallgatók és oktatók részére.

2020. október 08.
1 perc

Fantasztikus digitális műhelyprogramokon vettek részt az SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézet IV. évfolyamos hallgatói a Somogyi Könyvtár vezetőinek és könyvtáros kollégáinak köszönhetően két csoportban. Hallgatóink megismerkedtek az Artec robotokkal, pizzagyárat üzemeltettek Ipaden, lóversenyeztek Learningappsben és a kiterjesztett valósággal is talàlkoztak.

2020. október 06.
1 perc

A mesék pedagógiai jelentőségének témájában szervezett szakdélutánt hallgatói számára az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Óvodapedagógus-képző Tanszéke október 5-én a Szent-Györgyi Albert Agórában. A Mesedélután elnevezésű rendezvényen Bajzáth Mária mesepedagógus, a Népmesekincstár Mesepedagógiai Műhely vezetője a mesepedagógia eszközeiről és módszereiről, Bárdos József irodalomtörténész, a Neumann János Egyetem tanára a mesélés gyakorlatáról tartott előadást.

2020. október 02.
1 perc

Október 5-én, hétfőn este újabb nagyszerű előadás következik a Mentor(h)áló nagysikerű Pedagógiai esték c. sorozatában – ez alkalommal a személyes történetmesélés erejéről, a sikeres kommunikációról és a meggyőzés természetéről és technikáiról hallhatnak előadást az érdeklődők.

2020. október 01.
1 perc
2020. október 01.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karon a Kari Tanács tagjainak jelölésére 2020. október 13. és 15. (ismételt első forduló) között kerül sor.

2020. október 01.
4 perc

Szeptember 30-án rendhagyó módon, a Tanácsteremben adott át díjakat és címeket dr. Döbör András dékán úr.

2020. szeptember 30.
1 perc

A kreativitás kibontakozásának teret adva készítsen magának vadgesztenye figurákat! Összeszedtünk egy kosárnyi vadgesztenyét, melyet fel lehet használni alkotásra.

2020. szeptember 29.
1 perc

Dr. Földvári Gábor, az Ökológiai Kutatóközpont Evolúciótudományi Intézetének tudományos főmunkatársa tart előadást október 12-én 17:30-tól a Természetismereti Tudástár Nagyelőadójában.

2020. szeptember 28.
1 perc
Október 5-én 15:30-tól Mesedélután - a mesélés elmélete és gyakorlata címmel szerveznek előadásokat karunk oktatói a Szent-Györgyi Albert Agórában.
2020. szeptember 25.
1 perc

2020. október elsején 18:00 órakor nyílik végzett fotográfus hallgatóink kiállítása a Szent-Györgyi Albert Agorában.

2020. szeptember 25.
3 perc

Az SZTE JGYPK Művészeti Intézet Ének-Zene Tanszéke és a Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégium 2020. október 5-én (hétfőn) és 6-án (kedden) online Nemzetközi Zenei Konferenciát rendez, melynek fővédnöke dr. Döbör András dékán úr.

2020. szeptember 23.
1 perc

Prof. Dr. Sümegi Pál az SZTE TTIK Földtani és Őslénytani Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára tart előadást október 5-én 17:30-tól az Interaktív Természetismereti Tudástár Nagyelőadójában.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek