Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

Gyermek, könyv, irodalom - előadássorozat a TÓKI Magyar szakcsoportjának szervezésében + Képek

Gyermek, könyv, irodalom - előadássorozat a TÓKI Magyar szakcsoportjának szervezésében + Képek

2018. március 13.

Jövő héten, 2018. március 19-én hétfőn a SZTE JGYPK TÓKI Magyar Szakcsoportjának szervezésében indul a Gyerek, könyv, irodalom című sorozat, amelyben havi rendszerességgel a gyermek-, ifjúsági- és YA-irodalomhoz, az irodalmi élethez, és a kortárs irodalomhoz kapcsolódó tematikus beszélgetéseken és előadásokon vehetnek részt az érdeklődők.

Helyszín: 3021-es terem (Szeged, Hattyas u. 10.)

Az első előadásra 2018. március 19-én 14 órakor kerül sor.

Szabó Tibor Benjámin: Szövegmérnökség ezerrel. Az elvárástörlés (és egyéb szövegszerkezeti dinamizmusok) szerepe a könyvkiadásban.


Szabó Tibor Benjámin (1976) író, szerkesztő, kiadóvezető a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán végzett. Dolgozott könyvtárosként, televíziós szerkesztőként, majd 2006-2010 között a Bárka folyóirat online magazinjának szerkesztője, 2010-ben a veszprem.hu portál főszerkesztője, 2011-2014 között az Új Könyvpiac könyvszakmai magazin felelős szerkesztője volt. Jelenleg az Athenaeum Kiadó ügyvezető igazgatója. EPIC c. ifjúsági regénye 2014-ben jelent meg. (Korábbi kötetei: A ciprusi király, regény 2004; A lányos apák puskája, elbeszélések 2007; 47. Démonok ideje, regény 2009; Kamufelhő. Hűtlen apák könyve, elbeszélések 2012.)


Előadásában olyan témákat érint, mint a könyvkiadás, marketing, olvasói szokások, arisztokratikus-populáris regiszterek, bestsellerek, ifjúsági, YA, kortárs irodalom, és beszél természetesen saját ifjúsági regénysorozatáról is, az EPIC-ről.


A további előadások:

Ápr. 16. Kollár Árpád: Nutellát minden nap? Gyermekirodalom, irodalomszervezés, oda és vissza.

Kollár Árpád (1980) költő, műfordító, irodalomszervező. 2015-ben az Év Gyerekkönyve díj szakmai zsűrije Az év legjobb gyerekkönyv írójának választotta (a Milyen madár c. könyvéért).


Máj. 14. Szekeres Nikoletta: Könyveket az oroszlánbarlangba avagy a young adult és new adult irodalom helye a középiskolában.

Szekeres Nikoletta szerkesztő, a Tiszatáj gyermek- és ifjúsági irodalommal foglalkozó Plüss rovatának vezetője, a HUBBY elnökségi tagja.Galéria:


20180319.Gyermek_konyv_irodalom.I.eloadas


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek