Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

foep_nappal

Van-e élet a Földön kívül? - Prof.dr.Kiss László

Van-e élet a Földön kívül? - Prof.dr.Kiss László

2024. május 15.
2 perc

Időpont: 2024. május 21. kedd 18.00
Helyszín: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Csillagászati gyorstalpaló a zseniális tudománynépszerűsítő guruval!

Május 21-én, kedden este érkezik az év ismeretterjesztő előadása - a Mentorháló vendége a zseniális tudománynépszerűsítő guru, Prof. dr. Kiss László csillagász!


Előadónk: Prof. dr. Kiss László Széchenyi-díjas és Prima Primissima díjas fizikus, csillagász, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, kutatóprofesszor, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója, a Magyar Csillagászati Egyesület elnöke, 2020-ban Az év ismeretterjesztő tudósa

Ezen az estén Professzor úr hihetetlen lelkesedéssel, kitűnő előadói képességekkel és hatalmas tudással felvértezve vezet be bennünket a csillagászat izgalmas világába.


- Miből áll a Világegyetem?

- Hogyan alakultak ki a galaxisok, csillagok, bolygók?

- Egyedül vagyunk-e az univerzumban? Van-e élet bárhol a Naprendszerben?

- Mi ez a megújult érdeklődés az azonosítatlan repülő objektumok iránt?

- Hol vannak már azok a híres ufók?

- Lesz-e az életünkben élet kimutatása más csillagok körül?


Előadásunkban megpróbáljuk áttekinteni a téma legfontosabb friss eredményeit, felvázoljuk tudásunk jelenlegi határait és fantáziánkat kissé szabadon engedve megpróbáljuk kitalálni, mi várható az évtized végéig, illetve a 2030-as években.

Jegyek személyesen az IH Rendezvényközpontban és online, a https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/list/event/KISSLASZLO240521 oldalon kaphatók. További infó: https://www.ihrendezvenykozpont.hu/programok/programok/prof-dr-kiss-laszlo-van-e-elet-a-foldon-kivul.html

Erre az előadásra a Szegedi Tudományegyetem dolgozói és hallgatói SZTE-kártya felmutatásával kedvezményes jegyeket vásárolhatnak a rendezvény helyszínén, az IH Rendezvényközpontban.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!


Kiss_Laszlo5

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek