Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

foep_nappal

"Akik arra születtek..." Pedagógus álláshelyek 2024. rendezvénysorozat első állomása Szegeden

"Akik arra születtek..." Pedagógus álláshelyek 2024. rendezvénysorozat első állomása Szegeden

2024. május 06.
2 perc

Időpont: 2024. május 9.

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem, József Attila Tanulmányi és Információs Központ Nagyelőadó terem (6722 Szeged, Ady tér 10.).

Május 9-én 13 órától a Belügyminisztériummal közösen megrendezésre kerül az „Akik arra születtek…” Pedagógus álláshelyek 2024. rendezvénysorozat első állomása Szegeden, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a pedagóguspálya vonzereje és népszerűsége folyamatosan növekszik. Az idei évben az egyetemre jelentkezők körében a második legnépszerűbb képzés a pedagógusképzés, ez valamennyi pedagógiai területre hatással lesz, várhatóan növekedni fog a tanítók, a köznevelésben és a szakképzésben dolgozó tanárok, a gyógypedagógusok és az óvodapedagógusok száma. Ezért fontosnak tartjuk, hogy a pedagógusképzésben részt vevők választott hivatásukban képzettségüknek megfelelően helyezkedjenek el, megtalálják a számukra legmegfelelőbb munkahelyet. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a régió köznevelési intézményei és fenntartóik is megismerhessék a jelölteket, ajánlatot tehessenek leendő pedagógusok számára.

A Belügyminisztérium köznevelési szakterülete a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős szakterületével, valamint kilenc pedagógusképzést folytató felsőoktatási intézménnyel együtt a fenti célok érdekében a pedagógusképzésben részt vevő hallgatók számára egy olyan rendezvénysorozatot szervez, amelynek rendezvényein konkrét és naprakész információkkal szolgálnak a tankerületi központok, a szakképzési centrumok, az önkormányzatok és az egyházi, valamint a magánfenntartók képviselői a pedagógusjelölteknek. Lényegesnek tartjuk azt is, hogy a pályára készülők megismerjék a pedagógus-életpálya belső értékeit, és ezzel a hivatásukra való felkészülés során az elköteleződésük megerősödjön.


12:30–13:00 Regisztráció

13:00–13:15 Megnyitót, köszöntőt mond Dr. Balatoni Katalin, Belügyminisztérium, köznevelési helyettes államtitkár, Prof. Dr. Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese.

13:15–13:35 Marik Laura – #kérjegydaltatanártól

13:35–13:55 Pécsi Rita PhD neveléskutató motivációs előadása

13:55–14:15 Plesovszkiné Ujfaluczki Judit Szegedi Tankerületi Központ igazgatójának tájékoztatója a regionális lehetőségekről,

14:15–15:15 Dr. Varga-Bajusz Veronika a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára: Tájékoztató a tanárképzés megújításáról

15:15–16:00 Az álláshelyeket felkínálók standjai:

- Klebelsberg Központ:

o Bajai Tankerületi Központ,

o Békéscsabai Tankerületi Központ,

o Gyulai Tankerületi Központ,

o Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ,

o Kecskeméti Tankerületi Központ,

o Kiskőrösi Tankerületi Központ,

o Szegedi Tankerületi Központ,

- Magyarországi Evangélikus Egyház,

- Magyar Katolikus Egyház,

- Magyarországi Református Egyház,

- Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége,

- Baptista Szeretetszolgálat,

- Alapítványi és Magániskolák Egyesülete,

- Magyar Waldorf Szövetség,

- Nemzeti Pedagógus Kar óvodai tagozata,

- Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal képviselői

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek