Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

00003_20211115_X14_2503

Művészeti pályázat az SZTE hallgatói számára

Művészeti pályázat az SZTE hallgatói számára

2023. március 06.
2 perc

Az SZTE JGYPK Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégiuma pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem valamennyi hallgatója számára TEST /LÉLEK/ SZELLEM címmel.

A pályázat két kategóriában nyújtható be:

1. Műalkotás-kategória: pályázni műfajonként max. 3 db alkotással (vagy 3db sorozattal, 1 sorozat max 3 db állhat) (pl.: festmény, grafika, digitális grafika / festmény, mozgókép, vegyes technika, fotó, fotógrafika, kollázs, üveg, plasztika stb.) elkészítésével.

méretek: installálásra kész állapotban méretmegszabás nélkül illetve B/1, B/2, vagy 30x40 cm, 40x 50 cm méretben (képméret vagy paszpartu méret), amennyiben keretezést igényel a mű.

2. Tanulmány-kategória: pályázni lehet a TEST /LÉLEK /SZELLEM fogalmak esztétikai és/vagy művészettörténeti, muzikológia, zenepedagógia illetve bármilyen más nézőpontú, művészeteken átszűrt megközelítésével (pontos szakirodalmi hivatkozásokkal). A tanulmány terjedelme: minimum 15 ezer karakter.


A pályázat beadásának határideje, a jelentkezési lap kitöltésével és a kész munkákkal 2023. április 12. (szerda 15 óráig). A pályázat leadásának helyszíne: SZTE JGYPK Művészeti Intézet Rajz-Művészettörténet Tanszék, Szeged, Brüsszeli krt. 37. II. emelet, Iroda. A tanulmányokat kérjük a fenti időpontig elküldeni a rajztanszek.palyazat@gmail.com címre

A pályázat beadásának módja: az 1. és a 2. kategória alkotásait és a tanulmány nyomtatott változatát személyesen kérjük leadni az Irodában (212) vagy postai úton a tanszéki címre küldeni (SZTE JGYPK Rajz-Művészettörténet Tanszék 6723 Szeged Brüsszeli krt. 37.).


- A pályázat csak pontosan kitöltött és beküldött jelentkezési lappal (Tanulmány -vagy Műalkotás kategória) és visszaigazolással együtt érvényes.

- Jelentkezési lap letölthető: https://n9.cl/82xhd

- Jelentkezési lap elküldési címe: rajztanszek.palyazat@gmail.com 

Kérjük ellenőrizni az automatikus visszaigazoló e-mailt!


Díjak:

Az 1. Műalkotás-kategória zsűri által kiválasztott alkotásai csoportos kiállításon vehetnek részt a Rajz-Művészettörténet Tanszéken.

A legjobb művek (1., 2., 3. helyezett) pénzjutalomban részesülnek

A 2. Tanulmány-kategória legjobb írásai publikálásra kerülnek.

A pályázathoz kapcsolódó kiállítás megnyitója -és a szakmai nap időpontja: 2023 április 20. A pályázat lebonyolítója: Marosi Katalin DLA tanszékvezető, az SZTE JGYPK Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégium vezetője (SZTE JGYPK Rajz-Művészettörténet Tanszék). marosi.katalin@szte.hu


Plakat_webre-1

Plakat_webre_v2

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek