Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

zj_osztondij

Zirzen Janka Ösztöndíjprogram - Támogatás a pedagógusképzésre első helyen jelentkezők számára a Szegedi Tudományegyetemen

Zirzen Janka Ösztöndíjprogram - Támogatás a pedagógusképzésre első helyen jelentkezők számára a Szegedi Tudományegyetemen

2023. július 14.
2 perc

Pedagógusképzésre jelentkezők számára hirdet ösztöndíjprogramot a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem. A Zirzen Janka Ösztöndíjprogrammal a Magyarországon fellépő pedagógushiányt csökkentené a két felsőoktatási intézmény. A havi 100 000 forintos ösztöndíjprogram közvetlen kedvezményezettjei azon felvételiző diákok, akik első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetem vagy a Gál Ferenc Egyetem valamely nappali tagozatos, szakmai gyakorlatot tartalmazó pedagógusképzésére.

A Zirzen Janka Ösztöndíjprogram fő céljai között a pedagógus pályán való elindulás támogatása és pályán tartás elősegítése, a pedagógus életpálya támogatása, egy speciális pedagógus életpályamodell létrehozása, valamint a magyarországi gyakorlóhelyeken való tanítási gyakorlat támogatása szerepel.


– A Szegedi Tudományegyetem a dél-alföldi régió meghatározó felsőoktatási intézményeként aktív szerepet vállal a térség társadalmi, gazdasági és kulturális fejlődésében. Célunk, hogy a pedagógusképzésben tanulók létszámát növeljük és támogatást nyújtsunk a pályán való elinduláshoz, a pályán maradáshoz – fogalmazott Prof. Dr. Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese. Hozzátette: a Zirzen Janka Ösztöndíjprogrammal egy speciális pedagógus életpályamodellt hoztak létre, hiszen a támogatásra az SZTE-re első helyen jelentkező középiskolások tanulmányaik megkezdését követően felmenő rendszerben, elkövetkezendő egyetemi éveik alatt, egészen a diploma megszerzéséig, folyamatosan pályázhatnak. A Szegedi Tudományegyetem a 2023/2024-es tanévben 50 hallgató számára nyújt megpályázható ösztöndíjat.


Az ösztöndíjprogramra az alábbi feltételeknek maradéktalanul megfelelő azon személy nyújthat be pályázatot, aki

- a 2023/2024-es tanévet megelőzően nem rendelkezett pedagógusképzésben hallgatói jogviszonnyal

- a 2023/2024-es felvételi eljárásban első helyen jelentkezett a Szegedi Tudományegyetem valamely nappali tagozatos pedagógusképzésére

- a pályázat benyújtásakor osztatlan vagy osztott, iskolai/köznevelési szakmai gyakorlatot tartalmazó nappali pedagógusképzés keretében folytatja tanulmányait

- igazolni tudja a Szegedi Tudományegyetemmel fennálló aktív hallgatói jogviszonyát.


Pályázni szeptember 4-től, a beiratkozást követően lehet, jelenleg a pedagógusképzésre jelentkezőknek arra kell figyelniük, hogy első helyen jelöljék meg az SZTE-t. (A felvételi sorrend módosítására 2023. július 12-ig volt lehetőség.)


A pályázati dokumentáció, melyre érdemes előre készülni:

- beadott pályázati űrlapon megadott szükséges adatok, nyilatkozatok kitöltése

- pályázói nyilatkozat hiánytalanul, magyar nyelven kitöltve

- érettségi eredmények igazolása

- tanulmányi eredmények igazolása

- motivációs levél, magyar nyelven (max. 2000 karakter terjedelemben)

- fogadóintézmény megjelölése.


Opcionálisan benyújtandó dokumentumok:

- a pályázó korábbi versenyeredményeit, elnyert ösztöndíjait, nyelvvizsgáit, egyéb képesítéseit alátámasztó dokumentumok, magyar nyelven.


A pályázatok benyújtása kizárólag a MODULO felületen lehetséges majd, aktív hallgatói jogviszonnyal, a jelentkezési felület a felvételt nyert és beiratkozott hallgatók számára szeptember 4-én megnyílik.


A Zirzen Janka Ösztöndíjprogramot az SZTE Junior Akadémia koordinálja, a felmerülő kérdésekkel keressék bizalommal munkatársainkat az SZTE Junior Akadémia weboldalán!


Sikeres pályázást kívánunk!


SZTEinfo

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek