150_cover

150 éve a pedagógusképzésért - Neveléstudományi Konferencia

A konferencia időpontja: 2023. október 12-13.

A konferencia helyszíne: Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Főépülete. 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 6

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar az idei évben ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. A 2023-24-es jubileumi tanévben egy nagyszabású neveléstudományi konferenciával ünnepeljük meg ezt a kerek évfordulót.


A konferencia fő gondolatköre a hazai pedagógusképzés múltjára és jelenére fókuszál, de betekintést nyújt a neveléstudomány további rész- és határtudományaiba, mint pl. az óvodapedagógia, iskola pedagógia, a gyógypedagógia és a szociálpedagógia, a felnőttképzés elméletének és gyakorlatának múltjába és jelenébe is.


A konferenciára különböző típusú (szimpózium, tematikus előadás, poszter) szakmai anyagokkal lehet jelentkezni.


A jelentkezéshez szimpózium esetén az előadások absztraktjainak elektronikus feltöltése szükséges a megadott regisztrációs felületen, valamint a szimpózium leírását és az opponens nevét az előadások szerzőinek és a címeknek a megjelölésével a konferenciafelhívásban megadott e-mail címre kell beküldeni (150ev.jgypk@szte.hu).


Tematikus előadás vagy poszter esetén az absztraktot a megadott regisztrációs felületen kell benyújtani. A feltöltött anyagokat a konferencia szervezőbizottsága véleményezi.


A szakmai anyagok beküldése során valamennyi előadás esetében 3-5 kulcsszó megadása szükséges, továbbá az absztrakt kívánt terjedelme 1500-3000 karakter (szóközökkel).


Az absztrakt beküldési határideje: 2023. június 18.


A szimpóziumot annak elnöke szervezi, moderálja, illetve ő kéri fel az opponenst is. A szimpózium 90 perces, 4 vagy 5 előadást tartalmaz. A tematikus előadásokra a konferencia szervezőbizottsága által szervezett tematikus szekciókban kerül sor.


A posztereket a konferencia szervezőbizottsága által szervezett poszterszekcióban mutatják be a résztvevők. Az állványokra A0 vagy A1 méretű posztert lehet elhelyezni. A poszterszekció tartalmazza a poszterek egyenkénti - maximum 10 perces - bemutatását, illetve az érdeklődők és résztvevők által feltett kérdéseket és a válaszokat.


A befogadott absztraktok ISBN számmal ellátott absztraktkötetben jelennek meg. A szekcióelnökök javaslatai alapján az előadások tanulmány formájában a Módszertani Közlemények című folyóirat ,,150 éve a pedagógusképzésért" című tematikus rovatában jelennek meg 2023 őszétől.


A konferencia ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrációs felület előadóknak: https://forms.gle/efXhSd2njErbF3aXA

Regisztrációs felület a nem előadó résztvevőknek: https://forms.gle/5jT7iLDUZJCwesg47


A konferencia főszervezői:

Dr. T. Molnár Gizella főiskolai tanár, dékáni megbízott

Dr. Fizel Natasa intézetvezető főiskolai docens

Kapcsolattartó: Oszterman Fanni közkapcsolati ügyintéző

E-mail cím: 150ev.jgypk@szte.hu


A konferencia felhívás IDE kattintva pdf formátumban letölthető.