Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

Prezentációs technikák összegyetemi verseny 2019

Prezentációs technikák összegyetemi verseny 2019

2019. január 28.
2 perc

A verseny célja: Tudományos témák közérthetően, élvezetes előadásmódban.

Jelentkezési határidő: 2019. február 4. (hétfő) 16:00-ig a tehetsegpont@rekt.szte.hu (SZTE Tehetségpont) e-mail címre.

A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja tudományos prezentációs versenyt hirdetett azon egyetemi hallgatók számára, akik tehetséget és kedvet éreznek magukban ahhoz, hogy egy tudományos problémát a közönség számára érthetően, prezentációs eszközök segítségével bemutassanak.


A cél a hallgatók tehetségének kibontakozása. A versenyzők a tudományos munkájukon túl, az előadói képességükre koncentrálva kerülnek megmérettetésre, ezzel segítve őket a további kutatásaikban, előadásaikban.


Értékelési szempontok: A képi megjelenítés, a technikai eszközök használata és a stílus is fontos. A közönség is szavazhat a versenyzőkre, így az érdeklődés felkeltése, valamint a zsűri számára az összbenyomás is értékelésre kerül. További pontokat ér a beszédstílus, gesztusok és a testbeszéd is. Az időkeretet (max. 7 perc/előadás) szigorúan be kell tartani, túllépés esetén a prezentáció nem folytatható tovább.


A döntő nyertesei értékes jutalmakban részesülnek!


Jelentkezési feltételek:

- Bármely SZTE-s hallgató

- Szabadon választott téma

- Időtartam: max. 7 perc/előadás

- Formátum: ppt, vagy prezi


Értékelési szempontok letöltése >>>


Felkészítő workshopok


1. Meggyőző prezentáció 2019. február 6. 9-12-ig (Seres Erika, Toastmasters Retorika Klub Szeged, a 2018-as magyar nyelvű Toastmasters verseny nyertese, coach)


2. Kreatív prezentációkészítés 2019. február 12. 10-14 óráig (Dr. Németh Zoltán, Dr.Prezi, TED coach, előadó és prezentációs szakíró, tréner, budapesti Toastmasters Klub egyik alapítója)


3. Motivációs előadás 2019. március 13. 11-12 óráig (Máté Roland, riporter, Egy pillanat – Az élet lábatlankodása c. blog írója)



Szeretettel várunk karonként 3-4 fő érdeklődő hallgatót. A jelentkezés feltétele, hogy a kari prezentációs versenyen is részt vegyen a hallgató. Amennyiben nagy az érdeklődés, akkor a pótlista összeállítását kérjük.


A workshopok célja a hallgatók prezentációs készségeinek fejlesztése. A workshopok teljesen ingyenesek.

Helyszín: Agóra.


Jelentkezési határidő: 2019. február 4. (hétfő) 16:00-ig a tehetsegpont@rekt.szte.hu (SZTE Tehetségpont) e-mail címre.


A verseny szempontjából a wokshopokon, előadáson és a kari fordulón való részvételt preferáljuk. Arra is lehetőség van, hogy valaki csak az egyik workshopon vegyen részt.


Amennyiben a kurzussal kapcsolatosan egyéb kérdésük merülne fel kérjük azt az alábbi elérhetőségen tegyék meg: tehetsegpont@rekt.szte.hu (SZTE Tehetségpont).


Az egyetemi forduló időpontja:

2019. április 3. (szerda) 10 óra, helyszíne: AGÓRA.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek