Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

jgypk_idezet

TERMÉSZETTUDOMÁNY-KÖRNYEZETTAN SZAKOS TANÁR képzés

TERMÉSZETTUDOMÁNY-KÖRNYEZETTAN SZAKOS TANÁR képzés

2023. január 16.
1 perc

Tisztelt érettségiző diákok!


Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Környezet-biológia és Környezeti Nevelés Tanszéke értesíti a Dél-alföldi Régió érettségit adó intézményeiben dolgozó Kollégákat, hogy a 2023/24-es tanévben is indul, a

TERMÉSZETTUDOMÁNY-KÖRNYEZETTAN SZAKOS TANÁR képzés.

A TERMÉSZETTUDOMÁNY-KÖRNYEZETTAN SZAKOS TANÁR elnevezés híven tükrözi azt a háttér innovatív természettudományos tudást, amit az ezen a szakon a végzettek megszereznek. Így nemcsak tanárként, hanem az innovatív gazdaságot jelentő, természettudományos szakmai előzményekkel rendelkező munkavállalók között is sikeresen megállják a helyüket. Nagy szükség van jelen gazdasági világhelyzetben az ilyen előképzettségű szakemberekre.

A szakra jelentkezés feltételei a felvi.hu webldalon olvashatók. Felhívom a kollégák figyelmét arra, hogy a 2023. január végén megjelenő felvételi pótkötetben a szakot érintő és könnyítést jelentő változások jelenhetnek meg, ezért javaslom, hogy diákjaik a jelentkezésüket ezen kiegészítés megjelenése után véglegesítsék.

Az SZTE TERMÉSZETTUDOMÁNY-KÖRNYEZETTAN SZAKOS TANÁR képzés szakfelelőseként felelősséggel és jó szívvel buzdítom az érettségizőket és érettségivel rendelkezőket a szakra történő jelentkezésre!


Dr. habil Gálfi Márta szakfelelős 

laszlone.galfi.marta@szte.hu


Tisztelt Tanár Társam!


Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Környezet-biológia és Környezeti Nevelés Tanszéke értesíti a Dél-alföldi Régió iskoláiban dolgozó kollégákat, hogy a 2023/24-es tanévben is indul a

TERMÉSZETTUDOMÁNY-KÖRNYEZETTAN SZAKOS TANÁR szak 

osztott, részidős képzése levelező formában.

A Természettudomány-környezettan szakos tanár elnevezése híven tükrözi azt a háttér innovatív természettudományos tudást, amit az ez a szak nyújt. 

Mivel a jogszabályi háttér (alább bemásolva mellékletként) lehetővé teszi, hogy a természettudományos és környezettani tanári diplomával rendelkező kollégák az osztott, részidős képzéseinkbe úgy csatlakozhassanak be, hogy a korábbi tanári mesterség megszerzéséhez felhasznált finanszírozott féléveik száma ezen képzésnél nem kerülnek beszámításra, így lehetőségük van a képzést nem önköltséges formában is elvégezni.

A megszerzett Természettudomány-környezettan szakos tanári diplomával a köznevelés általános iskolai képzésében 5. és 6. osztályban Természettudomány tárgyat, valamint indokolt esetben 7. és 8. osztályban Fizikát, Kémiát és Biológiát, továbbá középiskola 11. osztályban Természettudomány tárgyat, továbbá szakiskolákban Természetismeret tárgyat és a szakgimnázumokban tanítandó komplex természettudomány tárgyat oktathatnak, a jelen jogszabályi felhatalmazás szerint.


Tisztelt Kollégák! 


Szíveskedjenek átgondolni a kínálkozó lehetőséget és jelentkezésüket adják be a felvi.hu-n olvasható követelmények szerint. Bármilyen kérdésükre szívesen válaszolunk a témával kapcsolatban (laszlone.galfi.marta@szte.huradacs.marianna@szte.humolnar.zsolt02@szte.hu). Magam, mint az SZTE TERMÉSZETTUDOMÁNY-KÖRNYEZETTAN SZAKOS TANÁR szakjának szakfelelőse, felelősséggel és jó szívvel buzdítom Önöket a szakra történő jelentkezésre!


Dr. habil Gálfi Márta szakfelelős 


Melléklet: 2011. évi CCIV. törvény- A nemzeti felsőoktatásról XII. fejezet; 28. Az állam által támogatott tanulmányok időtartama. Besorolás, átsorolás. 

47. § (6) A támogatási idő számításakor nem kell figyelembe venni

a) a megkezdett félévet, ha betegség, szülés vagy más, a hallgatónak fel nem róható ok miatt nem sikerült befejezni a félévet,

b) a támogatási idő terhére teljesített félévet, ha megszűnt a felsőoktatási intézmény anélkül, hogy a hallgató a tanulmányait be tudta volna fejezni, feltéve, hogy tanulmányait nem tudta másik felsőoktatási intézményben folytatni,

c) azt a félévet sem, amelyet tanulmányai folytatásánál a felsőoktatási intézmény a megszűnt intézményben befejezett félévekből nem ismert el,

d) azt a félévet, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, valamint a közigazgatási, rendészeti és katonai felsőoktatásról szóló 2011. évi CXXXII. törvény (a továbbiakban: a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről szóló törvény) 21/A. § (1) bekezdés a)b) és d) pontjában meghatározott jogviszonyban álló hallgató a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzésén vett igénybe.

e) azt a félévet, amelyet a hallgató a 39. § (4a) bekezdése szerint felvett tanári mesterszakon vett igénybe, továbbá

f) a nem tanári osztatlan vagy mesterképzési szakkal párhuzamos képzésben vagy a nem tanári osztatlan vagy mesterképzési szakot követően felvett tanári mesterszakon, valamint a 4 féléves tanári mesterszakon igénybe vett félévet.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek