Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

foepulet_jgypk1

Bűnügyekről, büntetésekről, bűnös mítoszokról közérthetően!

Bűnügyekről, büntetésekről, bűnös mítoszokról közérthetően!

2023. április 14.
2 perc

Hétfőn este kiderül, lehet-e (törvényesen) füvezni Amszterdamban. Hétfőn este 18.00 órától érkezik ugyanis Prof. dr. Karsai Krisztina büntetőjogász, s vele együtt a tavaszi évad legizgalmasabb előadása a Mentor(h)álóba! Bűnügyekről, büntetésekről, bűnös mítoszokról közérthetően - vendégünk Prof. dr. Karsai Krisztina büntetőjogász professzor, az SZTE ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézetének vezetője.

Ha Önt is érdeklik a bűnügyi sorozatok és a krimik, az "ügyvédes" filmek, ha Ön is kíváncsi arra, hogy a bűncselekményekről, tettesekről, börtönökről vagy épp a nyomozó hatóságról látott/hallott „bűnös mítoszok” valóban igazak-e, valóban úgy vannak-e, akkor Prof. dr. Karsai Krisztina büntetőjogász professzor április 17-i szegedi előadásán Önnek is ott a helye!


Karsai_Krisztina_plakat_kicsi2


Izgalmas kérdések, szakszerű válaszok:

- Vajon tényleg belefér (azaz nem tilos), hogy két csomag olasz szemes kávét átadjunk a nővérnek, ha hozzátartozónk bent fekszik az osztályon?

- Rendelkezhet-e a tinédzser a saját testéről készült erotikus képekről?

- Valóban magánügy a gyermeknevelés?

- Tényleg beleegyezés a hallgatás, mondjuk a szexben is?

Az átlagembernek ugyan sok részletet nem kell ismerni a büntetőjog világából, azt viszont el kell kerülnünk, hogy amit tudunk, azt rosszul tudjuk…


Az előadás címe: Bűnös mítoszok útvesztőjében - Tévhitek a büntető igazságszolgáltatás köréből

Az előadás időpontja: 2023. április 17. hétfő 18.00

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Az előadás a 18. Egyetemi Tavasz keretein belül valósul meg.


Jegyek személyesen az IH Rendezvényközpontban és online, a https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/KARSAI230417 oldalon kaphatók.


Erre az előadásra a Szegedi Tudományegyetem dolgozói és hallgatói SZTE-kártya felmutatásával kedvezményes jegyeket vásárolhatnak a rendezvény helyszínén, az IH Rendezvényközpontban.


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek