Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

facebook_page_cover_size_2022_v2

Számoljuk együtt idén is a pontokat az SZTE-vel!

Számoljuk együtt idén is a pontokat az SZTE-vel!

2023. szeptember 14.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemen elindult a 2024-es felvételi eljáráshoz fejlesztett pontszámító kalkulátor: https://pontkalkulator.szte.hu/ A szegedi egyetem a tavalyi évben kezdte meg a pontkalkulátor fejlesztését, melynek segítségével a pontszámítás összetett rendszerében pár kattintással kiszámolhatja a felvételiző, hogy tanulmányi eredményei alapján mennyi felvételi pontra számíthat 2024-ben, amennyiben az SZTE-re adja be a jelentkezését.

A pontszámító kalkulátor a regisztrációt követően valamennyi érdeklődő számára használható. A kalkulátor célja, hogy a jelentkezők számára segítséget nyújtson a várható felvételi összpontszámuk kiszámításában. Érdemes kihasználni a felület adta lehetőségeket, és számításokat végezni, hogy bizonyos eredmény elérése (például emelt szintű érettségi teljesítése, egy újabb nyelvvizsga megszerzése, vagy további intézményi pont megszerzése) hogyan befolyásolja az elérhető összpontszámot.

A kalkulációt a szakok kiválasztásával kell megkezdeni, egyszerre 12 szakot is meg lehet adni. A szakok megadása után a középiskolai és az érettségi eredményeket rögzítheti a felvételiző.

A tanulmányi eredmények kitöltését követi azoknak a plusz teljesítményeknek a rögzítése, melyekért 2024-től a Szegedi Tudományegyetem intézményi pontot ad. Az intézményi pontok kategóriái többek között:

pontkalkulator_grafika

Valamennyi eredmény rögzítése után a rendszer kiszámítja a felvételi pontszámokat a kiválasztott szakokra. Az összpontszám részleteiben is megjelenik a felületen: tanulmányi pont, érettségi pont és intézményi pont bontásban.

A használat során azok, akik még nem szereztek érettségi bizonyítványt, az utolsó év végi jegyeiknél és az érettségi eredményeknél adják meg a várható eredményeket, mert csak így kalkulálhatóak ki a pontszámaik!

A 2024-es felvételi eljárástól a pontszámítás több elemét az intézmények határozzák meg, ezért azok intézményenként, szakonként eltérhetnek. A főbb változások:

- A tanulmányi és érettségi pontok számításához választható tárgyak listája bővül és intézményenként, szakonként eltérő lehet.

- Az emelt és középszintű érettségi tárgyak százalékos eredményeinek számítása változik.

- A többletpontok rendszerét az intézményi pontrendszer váltja fel.

A végeredményt mutató oldalon alapértelmezetten nappali tagozatos és állami ösztöndíjas képzési adatok jelennek meg, valamint az előző két év ponthatárai. Mind a tagozatot, mind a finanszírozási formát átállíthatják az érdeklődők az erre kialakított gomb segítségével, így ezen formák korábbi ponthatárai is megtekinthetők az SZTE kalkulátorában.

https://pontkalkulator.szte.hu/

Forrás: https://u-szeged.hu/sztehirek/2023-szeptember/szamoljuk-egyutt-iden-is

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek