Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

Férfiak és nők a mesékben

Férfiak és nők a mesékben

2018. november 15.
2 perc

Mesésen indul a február: az előző évek egyik legnépszerűbb előadója, dr. Boldizsár Ildikó meseterapeuta hamarosan visszatér a Pedagógiai esték színpadára! Ráadásul ez alkalommal nem érkezik egyedül: mesélőtársa a színpadon Szervét Tibor Jászai Mari-díjas színművész lesz!

Időpont: 2019. február 4. hétfő 18 óra


Az előadás címe: Férfiak és nők a mesékben


"Megannyi sztereotípia és félreértés él a köztudatban a női és férfi mesehősökkel kapcsolatban. Valóban arról lenne szó, hogy a mesék csak a sárkányölő férfiakat és a fehér paripás királyfiakról álmodozó nőket ismerik?


Milyenek a férfiak és a nők a mesékben? Mit keresnek, mitől félnek, miért küzdenek? Hogyan találják meg önmagukat és egymást? S van-e mit tanulnunk tőlük manapság?


Első közös meseestjükön ennek jár utána Boldizsár Ildikó mesekutató és Szervét Tibor színművész. Mesemondással átszőtt beszélgetésükből kiderül, hogy a mese hősei és hősnői korántsem egysíkú, lelki mélység nélküli figurák, hanem nagyon is sokféle indítékkal és céllal rendelkező, boldogságra vágyó, s ezért megküzdeni is képes lények. Mindannyiunkban rejtőzik néhány mesehős, de hogy éppen melyikre van szükségünk, azt aktuális életfeladataink határozzák meg. A mesehősök megnyitják a lehetőségeket, a többi rajtunk múlik."


Szervét Tibor elmondja majd, milyennek látja a férfiakat a mesékben, Ildikó a mesehősnőkről beszél majd. Aztán pedig cserélnek, s innen lesz igazán izgalmas az est! Természetesen mesélni is fognak - két férfi és két női mesét, de hogy melyiket ki meséli, legyen meglepetés!


Mi már a fenti összefoglalótól is libabőrösek lettünk - varázslatos este lesz, ugye mindenki érzi?


Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/580284009095835/

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek