Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

Specializációválasztás (tavaszi félév)

Specializációválasztás (tavaszi félév)

2019. április 08.
2 perc

A 2018/19. tanév II. (tavaszi) félévében a szakosodási jelentkezés április 8-án (hétfő) indul és április 14-én (vasárnap) záródik.


Ebben az időszakban érhetőek el a felkínált, karokon belüli és karok közti szakirányok és specializációk a hallgatói weben az "Ügyintézés / Szakirányjelentkezés" menüben.

Szakosodást/specializációt választhat az az ÁJTK, BTK, JGYPK, MK, TTIK karos hallgató, akinek a képzésében ez föl van ajánlva és még nem rendelkezik szakiránnyal/specializációval. A Gál Ferenc Főiskola hallgatói SZTE-s minorra való jelentkezésüket papír alapú kérvényen tudják megtenni.


A fentinél szélesebb körben elérhető modul a "Roma integrációs tanulmányok", amelyet a szakhoz kapcsolódó választási lehetőséghez képest pluszban, egy külön szakirányválasztási időszakban lehet elérni a normál szakirányválasztással egy időben. http://www.stud.u-szeged.hu/etr/hirek/RomaIntegraciosTanulmanyok2015.pdf


További információkért a képzésért felelős egységnél érdemes tájékozódni.


A bolognai típusú tanári mesterképzés 2016. szeptemberben indult utoljára, de a minorok fölvétele továbbra is lehetséges, amennyiben azt a szak képzési és kimeneti követelményei megengedik, és az adott kar a minor felvételét most meghirdeti. Az alapszakos diploma és az elvégzett minor birtokában az osztatlan tanárképzésbe lehet majd belépni.


A specializációválasztás menetét leíró hallgatói tájékoztató elérhető a http://www.stud.u-szeged.hu/etr/hirek/Hallgatoi_tajekoztato_szakiranyvalasztas_szte_2017.pdf linken.


A Neptun kliensben a bírálat április 15-től (hétfő) április 18-ig (csütörtök) végezhető el a "Szervezeti egységek (28000)/ Szakirányok (31800)/ Szakirányválasztási időszak (71500)/ Hallgatói választások (71600)" menüben.


A hallgatók a bírálat végleges eredményét április 19-től láthatják, amelyre április 23 (kedd) és 24 (szerda) között lehet a kari TO-kon reklamációt beadni.


A szakosodási döntések az egyetemi TR-naptár szerint április 26-án (péntek) véglegesítődnek a tanulmányi rendszerben.


Oktatási Igazgatóság

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

  • ápr
    25
    SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, főépület Bor Pál terem (1154-es terem)
    15:00 - 18:00
    SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, főépület Bor Pál terem (1154-es terem)
    15:00 - 18:00

Kapcsolódó hírek