Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

Év Könyve-díjat kapott Bíró-Balogh Tamás, a JGYPK TÓKI oktatója

Év Könyve-díjat kapott Bíró-Balogh Tamás, a JGYPK TÓKI oktatója

2018. június 11.
1 perc

2018. június 7-én az Ünnepi Könyvhét megnyitóján adták az Év Könyve-díjat Szegeden, melyet Karunk oktatójának, Bíró-Balogh Tamásnak ítéltek oda.

A tavaly megjelent kiadványok közül a bíráló bizottság a Radnóti Miklós: Különben magyar költő vagyok című levelezéskötetéért ítélte oda az elismerést Bíró-Balogh Tamásnak (SZTE JGYPK TÓKI, Magyar szakcsoport), aki sajtó alá rendezte Radnóti Miklós költőnek a családtagjaival, barátaival, szerelmeivel, költőtársaival és szerkesztőkkel folytatott levelezéséből azt, ami megmaradt, 1926-tól egészen a munkaszolgálatig.


Az irodalomtörténész csütörtökön Gyulán nyitotta meg az ünnepi könyvhetet, ezért ekkor nem tudta átvenni az elismerést. „Nagyon örülök az Év Könyve-díjnak, annak különösen, hogy egy szakmai könyv kapta. Ez az elismerés az irodalomtörténész szakmának is szól”, nyilatkozta.


A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának oktatója hozzátette, Radnóti Miklós többszörösen kötődik a városhoz, az egyetemen töltött évei meghatározó időszakot jelentettek az életében. Itt ért költővé, itt ért férfivá. 1930 és 1934 között nappali tagozatos hallgatóként tanult magyar–francia szakon, de 1935-ben és 1936-ban is voltak még vizsgái. Tanári diplomát 1936-ban kapott.


Szívből gratulálunk!


Forrás: www.delmagyar.hu





2018._06._06._Evkonyve

Fotó: Frank Yvette

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek