Bezár

Tanulmányi hírek

A diákigazolványok érvényesítése, kezelése a következő hetekben

A diákigazolványok érvényesítése, kezelése a következő hetekben

2020. március 13.
1 perc

Tisztelt Hallgatók!

Az SZTE-n elrendelt, a hallgatókat érintő bezárás miatt a diákigazolványok érvényesítése, kezelése kontakt ügyfélszolgálaton nem lehetséges. Erre vonatozóan tájékoztatást kértünk az Oktatási Hivataltól, akiktől az alábbi hivatalos tájékoztatás érkezett:

„Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 4. § a) pontjára tekintettel az Oktatási


Hivatal az alábbi intézkedéseket kérte az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedési Szolgáltatások Főosztályától:


- a 2019/2020. tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat fogadják el a közlekedési szolgáltatók március 31. napja után is;


- az eredeti aláírást és pecsétet nem tartalmazó igazolásokat fogadják el a közlekedési szolgáltatók.


Az ITM arról tájékoztatta hivatalunkat, hogy az intézkedéseket elrendelte, így a felsőoktatási intézmények bezárásából fakadóan a hallgatók nem szenvednek hátrányt a közlekedési kedvezmények igénybevétele során.”


További kérés vagy ügyintézés céljából a HSZI ügyélszolgálata a szokott munkarend szerint, munkanapokon 9-15 óra között elektronikus csatornákon elérhető, a 62/ 54-4784 számon vagy a hszi@hszi.u-szeged.hu e-mail címen.

 

SZTE JGYPK

Tanulmányi Osztály

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek