Bezár

Nemzetközi kapcsolatok

desktop12

Webináriumok Barbara Oakley-val az SZTE-n

Webináriumok Barbara Oakley-val az SZTE-n

2020. október 07.
2 perc

Interaktív, online előadásaival Szegeden vendégeskedik Barbara Oakley, a világ legnépszerűbb online kurzusának oktatója. Az amerikai mérnök professzor kutatása az idegtudomány és a társas viselkedés közötti összefüggésre fókuszál.

A Coursera legnépszerűbb kurzusa, a Learning How to Learn hárommilliónál több hallgatót vonzott az indulása óta, ezzel Barbara Oakley minden valószínűség szerint a legtöbb hallgatóval rendelkező professzorok egyike, akinek világszerte húsz nyelven és többmillió példányszámban megjelenő könyvei a New York Times sikerlistáján szerepelnek.


Barbara Oakley kurzusát 2020-ban a Szegedi Tudományegyetem kollégái fordították magyarra, így A tanulás tanulása az első, teljesen magyar nyelvű kurzus a www.coursera.org felületen. 2020 tavasza óta az SZTE és a Coursera közötti együttműködés értelmében a szegedi egyetemi polgárok ingyenesen juthatnak hozzá a legnagyobb online oktatási felületen kurzusokat hirdető egyetemek és vállalatok (köztük a John Hopkins Egyetem és a Google) okleveleihez.


Az amerikai mérnök professzor kutatása az idegtudomány és a társas viselkedés közötti összefüggésre fókuszál. A szegedi és a EUGLOH szövetség közönségének a tanulás tanulhatóságáról és az online tanulás-oktatás lehetőségeiről beszél. A tanároknak, oktatóknak és hallgatóknak szóló, interaktív programok célja, hogy ízelítőt adjon a professzor kutatásaiból közérthető és szórakoztató módon ismertetve az idegtudományi felfedezéseket és azok felhasználhatóságát.


Amennyiben szeretnének csatlakozni a programhoz, ezeken a linkeken megtehetik / To join the live webinars, please click the URL on the 24th October 2020:


A webináriumok programja:

2020. október 24.


13:00 A tanulás tanulása

14:30 Ássunk mélyebbre a tanulás tudományában

16:00 Az online oktatás tanulságai világjárvány idején


1:00 p.m (CET) Learning How to Learn

2:30 p.m (CET) Digging Deeper into the Science of Learning

4:00 p.m (CET) Lessons from the Trenches of Online Teaching in a Pandemic EraA rendezvényen való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2020. október 15-ig lehet. A férőhelyek száma korlátozott! A webináriumok nyelve angol.


 


SZTEinfo

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek