Bezár

Nemzetközi kapcsolatok

rektorihiv

Felhívás a Nemzetközi Visegrádi Alap ösztöndíjprogramjaira

Felhívás a Nemzetközi Visegrádi Alap ösztöndíjprogramjaira

2022. szeptember 19.
2 perc

A Nemzetközi Visegrádi Alap (International Visegrad Fund) egy nemzetközi donorszervezet, melynek feladata a Visegrádi Csoportot alkotó, azaz a V4-es országok – Cseh Köztársaság, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia – közötti szorosabb együttműködés elősegítése.

Az Alap fő célja, hogy az emberek- és az intézmények-közti kapcsolatokat erősítse Közép-Kelet-Európában, melyet nemzetközi projektek támogatásával, ösztöndíjprogramokkal, előadó művészeti rezidenciákkal és ifjúsági cserékkel szeretne elérni.


A Visegrádi Alap a kutatási és oktatási ösztöndíjprogramjaihoz olyan személyeket keres, akiknek innovatív ötletei vannak az oktatás témaköreiben és különböző tudományterületekben. Ezen személyek jelentkezhetnek a V4-es országok vagy partnerrégiók felsőoktatási- és kutatóintézményeiből is.


Az alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók jelentkezhetnek akár 4 félévre is, míg a posztgraduális hallgatók és kutatók 2 félévre, hogy Közép- és Kelet-Európa több, mint 190 felsőoktatási intézményében folytassák felsőoktatási tanulmányaikat vagy kutatómunkájukat - minden tudományágban, bármilyen nyelven.

A jelentkezési határidő március 15.


A Visegrád–Tajvan ösztöndíjak a V4-es régiók és Tajvan közötti akadémiai mobilitását szeretnék elősegíteni azáltal, hogy pénzügyi támogatást nyújtanak azoknak a PhD jelölteknek, valamint doktori és posztdoktori kutatóknak, akik a V4-országok állampolgárai, és Tajvan kiválasztott felsőoktatási intézményeiben szeretnének tanulni vagy kutatni.

A jelentkezési határidő szeptember 30.


Az Alap által nyújtott támogatásokat más ösztöndíjakkal is lehet kombinálni.


A pályázatok nyelve kizárólagosan angol.


További tudnivalókért és információért látogasson el az alábbi oldalakra:

- Nemzetközi Visegrád Alap honlapja

- Általános információ a mobilitásokról

- Visegrád ösztöndíjprogramok

- Visegrád–Tajvan ösztöndíjak


Vagy kövesse a Nemzetközi Visegrád Alapot a közösségi média oldalain:

- YouTube

- Facebook

- Twitter

- Instagram


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek