Bezár

Kutatás

Bakti Mária Dr.

Bakti Mária Dr.

2017. október 11.
1 perc

Intézet- és tanszékvezető főiskolai docens

Alkalmazott Humántudományi Intézet

Modern Nyelvek és Kultúrák Tanszék

Telefon: +3662546316

E-mail: bakti@jgypk.szte.hu

MTMT: https://m2.mtmt.hu/api/author/10026068

IMG_1403

Bakti Mária főiskolai docens, intézet- és tanszékvezető (SZTE JGYPK Alkalmazott Humántudományi Intézet, Modern Nyelvek és Kultúrák Tanszék). 1998-ban végez földrajz és angol szakos középiskolai tanárként a JATE TTK-n, 2000-ben a Szegedi Tudományegyetemen településfejlesztő geográfus diplomát és angol-magyar, magyar-angol szakfordító és tolmács képesítést szerez. Doktori fokozatot 2011-ben szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Nyelvtudományi Doktori Iskolájában.

Több mint 30 publikáció szerzője, emellett több mint 60 előadást tartott hazai és külföldi konferenciákon, szimpóziumokon.

Az SZTE JGYPK Két (tanítási) nyelvűség / CLIL kutatócsoport alapítója, a Szegedi Fordítás- és Tolmácsoláskutató Műhely alapítója, a Szegedi Fordítástudományi Szeminárium szervezője. A Working Papers in Language Pedagogy folyóirat tanácsadó testületének tagja 2014 óta. A MANYE (Magyar Alkalmazott Nyelvészek és Nyelvtanárok Egyesülete) Választmányának 2018 óta tagja.

Kutatási területei a tolmácsolás pszicholingvisztikai jellemzői, explicitáció és tolmácsolás, tolmácskompetencia, a két tanítási nyelvű oktatás Magyarországon.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek