Bezár

Tanulmányi hírek

news_jgypk_1170x430

Tájékoztató nyelvvizsga nélküli oklevelek kiadásáról

Tájékoztató nyelvvizsga nélküli oklevelek kiadásáról

2021. június 24.
4 perc
FRISSÍTÉS (2021. 07. 01.):

Tisztelt Végzett Hallgató!

A 2021. június 25-én hatályba lépett 350/2021. (VI. 24.) Korm. rendelet (a veszélyhelyzet ideje alatt a nyelvvizsga letétele alóli mentességről) rendelkezései alapján nyilatkozott arról, hogy oklevelét a 2021. július 11-ei oklevélátadó ünnepségen kívánja átvenni. Tájékoztatom, hogy az ünnepség 13:00 órakor kezdődik. Az ünnepségen a végzett hallgatót legfeljebb 2 fő vendég kísérheti. A saját- és vendégjegyek átvételére, továbbá a kötelező talár bérlésére személyesen 2021. július 5 – július 8. között 9:00 - 14:00 óráig van lehetősége, ezt követő időpontban jegyet és talárt biztosítani már nem áll módunkban! Amennyiben a személyes megjelenést ez idő alatt nem tudja megoldani, két tanú által aláírt, hivatalos meghatalmazással más is intézkedhet.

Az alábbi linken található részletes tájékoztató minden átvételhez szükséges információt tartalmaz, kérem, szíveskedjen figyelmesen elolvasni és a leírtak alapján eljárni (A tájékoztatóban olvasható korábbi, 2021. július 6-ai határidő Önre nem vonatkozik): http://www.jgypk.u-szeged.hu/karrol/aktualis-hirek/oklevelatado
(Ezúton tájékoztatom ismételten arról, hogy a jelen körülmények között nem áll módunkban minden levélben kapott dokumentum megérkezését visszaigazolni, így kérem, hogy ilyen jellegű kérdéseket ne küldjenek nekünk! A beküldött dokumentumok feldolgozása során talált hiányosságokról értesíteni fogjuk az érintetteket. )

Felhívom figyelmét, amennyiben a jegyeket és a talárt a megadott időszakon belül nem veszi fel, nyilatkozatát érvénytelennek tekintjük és csak a két további átvételi mód egyikén kaphatja meg az oklevelét.

Szeged, 2021. július 1.
Faragó Zita
a Tanulmányi Osztály vezetője


FRISSÍTÉS (2021. 06. 29.):

Tisztelt Végzett Hallgatók!

A Magyar Közlönyben megjelent és 2021. június 25-én hatályba lépett 350/2021. (VI. 24.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet ideje alatt a nyelvvizsga letétele alóli mentességről értelmében a felsőoktatási intézményeknek a rendelet 2021. június 25-i hatályba lépésétől számított 30 napon belül kell az okleveleket kiállítani az érintett hallgatók számára.

Kérem, hogy az alábbi linken található nyilatkozat letöltését és értelemszerű kitöltését követően szíveskedjenek jelezni, milyen módon kívánják átvenni a diplomájukat: http://www.jgypk.u-szeged.hu/karrol/tanulmanyi-nyomtatvanyok/nyilatkozat-oklevel-190531-2

A további bejelentett enyhítések lehetővé teszik, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők is részt vegyenek a 2021. július 11-ei oklevélátadó ünnepségen.
Amennyiben korábban elküldött oklevélátvételre vonatkozó nyilatkozatát ez alapján meg szeretné változtatni, vagy a részvétel lehetőségével a fenti feltételek alapján élni kíván, haladéktalanul, válasz e-mailben jelezze azt a farago.zita@szte.hu e-mail címre legkésőbb 2021. június 30. 20:00 óráig!

Felhívom figyelmüket, hogy az idő rendkívüli rövidsége miatt a fent megjelölt visszaküldési határidő jogvesztő jellegű, ennél későbbi időpontban jelentkezést elfogadni semmilyen indokra tekintettel nem áll módunkban!

Ismételten tájékoztatom Önöket, hogy az ünnepségen a hallgató hozzátartozójaként legfeljebb 2 fő vendég vehet részt, a jegyek és a talár átvételére vonatkozó részletes információkat a korábban küldött e-mailben vagy az alábbi linken találják: http://www.jgypk.u-szeged.hu/karrol/aktualis-hirek/oklevelatado

Amennyiben az átvétel módjára vonatkozó korábban elküldött nyilatkozatukon nem kívánnak változtatni, nincs egyéb teendőjük.

Felhívom figyelmüket, hogy a folyamatos módosítások következtében a Tanulmányi Osztály rendkívül leterhelt, a visszaküldött nyilatkozatokra egyesével válaszolni nem áll módunkban. Amennyiben biztosak szeretnének lenni abban, hogy az megérkezett hozzánk, szíveskedjenek levelező programjukban olvasási visszaigazolást beállítani. A továbbiakban adódó változásokról, esetleges korrekció szükségességéről a honlapunk ezen felületén, a CooSpace hallgatói felületén, valamint a kari facebook és instagram oldalainkon folyamatosan tájékoztatjuk Önöket, kérjük, hogy rendszeresen figyeljék, valamint telefonon csak indokolt esetben, és kizárólag a telefonos ügyfélfogadási időben keressék hivatalunkat. A megnövekedett levélszámok miatt az e-mailekre hosszabb várakozási idő alatt tudunk csak válaszolni!

Szeged, 2021. június 29.
Faragó Zita,
a Tanulmányi Osztály vezetője


____________________________________________________________________________________

Tisztelt Végzett Hallgatók!

A nyelvvizsga nélküli oklevelek kiadására vonatkozóan a hivatalos feltételeket és eljárásrendet tartalmazó Magyar Közlöny megjelenését, valamint a vezetőségi döntést követően részletes tájékoztatót teszünk közzé várhatóan 2021. június 29-én.

Egyelőre sem e-mailben, sem telefonon nem tudunk pontosabb információkkal szolgálni, így a tájékoztató megjelenéséig szíves türelmüket kérjük!

Szeged, 2021. június 24.


Faragó Zita
a Tanulmányi Osztály vezetője

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek