Bezár

Kutatás

Kiss Gábor Ferenc Dr.

Kiss Gábor Ferenc Dr.

2018. február 13.
2 perc

főiskolai docens

Alkalmazott Társadalomismereti és Kisebbségpolitikai Intézet, Regionális Történeti és Honismereti Szakcsoport

Telefon +3662546054

E-mail: kiss.gabor.ferenc@szte.hu

Oktatói szoba: Boldogasszony sgt. 6. 305.szoba

MTMT azonosító: 10027637

Kiss Gábor Ferenc főiskolai docens, az SZTE JGYPK Alkalmazott Társadalomismereti és Kisebbségpolitikai Intézet Regionális Történeti és Honismereti Szakcsoport vezetője.

Kutatási területe az I. és a II. világháború története, 20. századi hadtörténet, Magyarország története a 20. században, katonalevelek az I. és a II. világháborúban, helytörténet.

Történelem-könyvtár szakos diplomát az intézmény jogelődjén, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett, majd a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett történelem szakos egyetemi diplomát. Ugyanezen kar Történelemtudományi Doktori Iskoláján szerzett doktori (PhD) fokozatot 2012-ben. Már egyetemi évei alatt bekapcsolódott főiskolán folyó oktatási és tudományos munkába, majd az akkori Történettudományi Tanszék oktatójaként dolgozott annak megszűnéséig.

A Belvedere Meridionale (Történelem és társadalomtudományok) folyóirat főszerkesztője, a Belvedere Meridionale Kiadó szerkesztője. Számos könyv és tanulmány szakmai lektora. Tagja a Magyar Történelmi Társulatnak. A Magyar Hadtudományi Társaság tagja, a Szegedi Tagozat elnöke. A Magyar Tudományos Akadémia – Szegedi Tudományegyetem Elbeszélt Történelem és Történelemtanítás Kutatócsoport tagja, titkára, a II. világháborús munkacsoport vezetője. A karon működő Oral History Kutatócsoport tagja. Az Emlékeztető folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. Az SZTE BTK Történettudományi Doktori Iskolájának témavezetője (témakiírása: A háború és infrastruktúrája: fegyveres erők, gazdaság és társadalom a 20. században). A szervezője a 2013 óta megrendezett Kárpát-medencei Fiatal Magyar Történészek Tábora rendezvénynek. Számos kiállítás (A Nagy Háború emlékezete, Trianon) és konferencia kurátora, szervezője. Tanítványai rendszeres résztvevői az OTDK intézményi és országos fordulóinak, ahonnan eddig több különdíjat és helyezést is elhoztak.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek