Bezár

Hírek

foep_nappal

Az SZTE lett Magyarország legjobb pedagógusképző egyeteme

Az SZTE lett Magyarország legjobb pedagógusképző egyeteme

2023. október 27.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem továbbra is a világ legjobb egyetemei között szerepel a Times Higher Education szakterületi rangsorain. A legfrissebb értékelések alapján az SZTE idén első helyen végzett Magyarországon a neveléstudományi, pedagógus- és tanárképzési kiválósági listán.

A Times Higher Education (THE) 2023. október 26-án publikált szakterületi rangsorait az összesített világranglistáéhoz hasonló szempontok alapján állították össze. Az elmúlt év módszertani finomításai nyomán idén 13 helyett már 16 indikátor mentén értékelték az intézményeket, öt fő kategória szerint. Az oktatási és kutatási környezet, a kutatások minősége (ezen belül például a kutatások hatása, a tudományos közlemények idézettsége), a tudástranszfer-indikátorok (ipari bevételek, szabadalmak száma), valamint a nemzetközi orientáció alapján mérték a felsőoktatási intézmények teljesítményét, diszciplínánként eltérő súlyozásokkal.

A frissen megjelent tudományterületi listák összeállításakor az előző évekhez hasonlóan 11 szakterületen közölte értékelését a THE, ebből a Szegedi Tudományegyetem már nyolc kiválósági listában szerepel:

A neveléstudományi, pedagógus- és tanárképzési (Education) területet vizsgáló kiválósági listára először került fel idén az SZTE: világviszonylatban rögtön az 501-600. helyen, Magyarországon pedig első helyen végzett.

További sajtómegjelenés:

- https://bit.ly/3tVmytf

- https://bit.ly/479Qssn

- https://bit.ly/3Fz8dFD

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek