Bezár

Hírek

img_9666

Az egész várost színesebbé teszik egykori hallgatóink

Az egész várost színesebbé teszik egykori hallgatóink

2020. május 27.
1 perc

Beszélgetés Marton Ákos Barnabással és Vinkó Leóval, fiatal festőművészekkel, akik mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat.

- Mindketten az SZTE JGYPK rajz szakán végeztetek. Milyen emlékeket őriztek egyetemista éveitekből?


- Marton Ákos Barnabás: Tanáraim sokat segítettek a látásmódom helyes irányba terelésében. Elsősorban, az ott megismert emberekért vagyok hálás az iskolának, hiszen azóta is szoros kapcsolatban vagyok sokukkal, meghatározták az azóta eltelt éveimet és valószínűleg ezután is nagy hatással lesznek rám. Az egyetem sok lehetőség kapuját nyitotta ki, de ezeket a kapukat keresni kell. Sokan azt hiszik, hogy az egyénnek annyi a feladata, hogy belépjen ezen a kapun, pedig megtalálni nehezebb.


- Vinkó Leó: Nekem a főiskola utat mutatott. Mindig is festettem, de ott fogalmazódott meg bennem,hogy nekem a művészet az életutam, tehát irányt mutatott. A tanároktól természetesen rengeteg szakmai segítséget kaptam technikailag és szellemileg is. Olyan tudást kaptam tőlük, amit ők az életük, művészetük során már megtapasztaltak.


A teljes cikk ITT olvasható.


29983667_2037627832917991_2975031344038347451_o_450x330


Forrás: u-szeged.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek