Nemzetközi hírek

2020. augusztus 04.

Az ösztöndíj célja doktori, posztgraduális tanulmányok, vagy egy éves kutatási tartózkodás finanszírozása a bajor egyetemeken. Az egyéves ösztöndíj legfeljebb 3 évre meghosszabbítható.

2020. július 30.

A Lundi Egyetem egy további 7,5 kredites EUGLOH online kurzust indít a félévben "Introduction to E-health" címmel, ezúttal valamennyi érdeklődő SZTE-s hallgató számára.

2020. július 23.

A Lundi Egyetem igen érdekesnek ígérkező online kurzusokat hirdet a következő félévben az EUGLOH projektben részt vevő partneregyetemek hallgatói számára:

2020. július 21.

Consistent with the current pandemic situation in Hungary the University of Szeged is planning to start the education in the Academic Year of 2020-2021 in the form of the regular face-to-face learning on September 7th.

2020. július 20.

A Tempus Közalapítvány éves konferenciájának célja, hogy fórumot biztosítson a felsőoktatás nemzetköziesítését érintő aktuális kérdések megvitatására. Idén minden tervet és elképzelést felülírt a COVID-19 járvány, mely - az élet minden más területéhez hasonlóan - a felsőoktatási intézmények működését, az oktatási és kutatási tevékenységet és a nemzetközi kapcsolatokat is alapvetően megváltoztatta.

2020. július 17.

A 2020. évben az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma projekt keretén belül a Szegedi Tudományegyetem „Proof of Concept Alap” (továbbiakban PoC) címmel pályázatot hirdet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával.

2020. július 17.
2020. július 06.

A Portói Egyetem szervezésében 3 napos workshopon vehetnek részt a Szegedi Tudományegyetem hallgatói. A feladatokban a 2030-as évtized és a fenntartható fejlődési célok előrevetítésében olyan társadalmi problémákra kereshettek innovatív megoldásokat, mint a társadalom elöregedése, a klímaváltozás és a polgárság.

2020. július 06.

A Tempus Közalapítvány által koordinált felsőoktatási ösztöndíjprogramok keretein belül az ösztöndíjas kiutazások 2020. 06. 25. naptól újra megvalósíthatók, az adott célország beutazási rendelkezéseinek, továbbá a mindenkor hatályos hazai járványügyi intézkedéseknek és a küldő, illetve fogadó intézmények irányelveinek, valamint a fogadó intézmény fogadókészségének a figyelembevételével.

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *