Bezár

Tanulmányi hírek

tanulmanyi_hirek1

Tájékoztató végzős hallgatóinknak (A tájékoztató a nyelvvizsga követelményt is tartalmazza!)

Tájékoztató végzős hallgatóinknak (A tájékoztató a nyelvvizsga követelményt is tartalmazza!)

2023. március 09.
3 perc

Tisztelt Végzős Hallgatók!


A Modulo programban a záróvizsgára jelentkezés lehetősége 2023. április 1. reggel 8:00 órától nyílik meg. Az űrlapot bejelentkezést követően a „JGYPK TO” virtuális irodában „Záróvizsga jelentkezés – JGYPK” néven találják.


Felhívom figyelmüket, hogy a Modulo programban a jelentkezés határideje minden szakon és képzési szinten: 2023. április 21. 23:59 óra! (Az osztatlan tanárképzésben végző hallgatók a szakdolgozat központilag meghatározott korábbi leadási határideje okán 2023. április 15. 23:59-ig jelentkezhetnek!)


A JELENTKEZÉS A SZAKDOLGOZAT ÉS/VAGY PORTFÓLIÓ FELTÖLTÉSI HATÁRIDEJÉTŐL FÜGGETLEN!!! (tehát akkor is jelentkezniük kell április 21-ig, ha a szakdolgozatukat és/vagy portfóliójukat későbbi határidővel kell feltölteniük!)


A határidő (2023. április 21.) lejártát követően további jelentkezés semmilyen indokra tekintettel nem engedélyezhető, a szakdolgozat leadás későbbi dátumára hivatkozás utólagos záróvizsgára jelentkezés méltányossági indokaként nem lesz elfogadható!

 

A Moduloban az űrlapot szíveskedjenek értelemszerűen kitölteni, ehhez annak kiválasztásakor az "i"-re kattintva részletes leírást találnak.

A jelentkezés tekintetében a nyelvvizsga meglétének nincs jelentősége, így amennyiben még nem mutatták be azt vagy a bizonyítványt később kapják meg, kiválaszthatják a "nem" válaszlehetőséget is. A nyelvvizsga (a jelenleg még érvényben lévő szabályozás alapján) az oklevél kiállításának egyik feltétele, azonban a záróvizsga annak meglététől függetlenül is megkezdhető, amennyiben a szükséges tanulmányi előfeltételek (abszolutórium megszerzése) fennállnak.


A 2011. évi CCIV. törvény 2022. december 20-án hatályba lépett módosítása (2022. évi LIX. törvény), valamint egyetemi és kari határozat alapján a végzős hallgatók mentesülnek az oklevél kiállításához szükséges nyelvvizsga követelmények teljesítése alól.


Azon hallgatók, akik rendelkeznek nyelvvizsgával és szeretnék azt a Neptun rendszerben is bejegyeztetni, de nem mutatták még be a Tanulmányi Osztályon, ügyfélfogadási időben továbbra is megtehetik. Felhívom a figyelmüket arra, hogy a nyelvvizsga eredményt kizárólag az eredeti nyelvvizsga bizonyítvány bemutatását követően adminisztrálhatjuk. Igazolást vagy bármilyen egyéb dokumentumot nem áll módunkban elfogadni!


A szakdolgozat és/vagy portfólió feltöltési határidői:

osztatlan tanárképzésben szakdolgozat: 2023. április 15.

alapképzésen, bölcsész mesterképzésen és szakirányú továbbképzésen: 2023. április 21.

tanári mesterképzésen és osztatlan tanárképzésen (portfólió): 2023. május 22.

felsőoktatási szakképzésen: 2023. május 22.

 

A szakdolgozat és a portfólió beadás kötelező jelleggel elektronikus formában, a Moduloban a már beadott és a főoldalon a „Folyamatban” mappában ismételten megnyitott záróvizsga jelentkezés csatolt űrlapjaként történik. (részletes leírás az űrlapon!)


A Moduloba történő kötelező feltöltésen túl bekötött és/vagy spirálozott példány leadásáról a szakot gondozó intézet/tanszék rendelkezik, az általuk közzétett tájékoztatás az irányadó.


A végzősök vizsgaidőszaka: 2023. május 8-tól 2023. május 27-ig tart.


A záróvizsgák 2023. június 5 – június 17. között lesznek. A vizsgáztatás módjáról a szakot gondozó tanszék ad tájékoztatást!


A záróvizsga időpontjáról 2023. május 10-től érdeklődhetnek a Tanulmányi Osztály telefonszámain (http://www.jgypk.u-szeged.hu/karrol/tanulmanyi-osztaly/tanulmanyi-osztaly-180924), e-mailben a to.jgypk@szte.hu címen vagy a szakjukat gondozó tanszék/intézet oktatásszervezőjénél.


A diplomaátadó ünnepség 2023. július 15-én lesz a JATIK Kongresszusi termében (6722 Szeged, Ady tér 10.). Erre vonatkozó részletes tájékoztatást a későbbiek során adunk.


Kérem, hogy fokozottan figyeljék a hallgatói fórumainkat (kari honlap, CooSpace hallgatói felület, kari facebook és instagram oldalak), ahol minden aktualitást és érvénybe lépő módosítást közzéteszünk és folyamatosan frissítjük az információkat!


Szeged, 2023. március 1.



Császár- Faragó Zita

a Tanulmányi Osztály vezetője

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek