Bezár

Hírek

00003_20211115_X14_2503

Karikó Katalin elismeréseit bemutató fotókiállítás

Karikó Katalin elismeréseit bemutató fotókiállítás

2023. február 09.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem és az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság tisztelettel meghívja Önt a Karikó Katalin elismeréseit bemutató fotókiállítás megnyitójára, az ENSZ közgyűlése által kezdeményezett globális mozgalom, a „Nők és lányok a tudományban” Világnap alkalmából.

Időpontja: 2023. február 10. (péntek), 16:00 óra

Helyszíne: SZAB-székház, földszint (6722 Szeged, Somogyi u. 7.)


Köszöntőt mond:

Dr. Hohmann Judit akadémikus, az SZTE professzora;

Dr. Krisztin Tibor akadémikus, a SZAB elnöke, az SZTE professzora.


A tudomány népszerűsítése és a kutatói életpálya ünnepi pillanatainak a fölvillantása a célja a Szegedi Tudományegyetem alumnája és professzora, a világhírű biokémikus, Karikó Katalin elismeréseit fölvonultató fotótárlatnak. A műtárgyként is szépséges díjakat és okleveleket bemutató vándorkiállítás az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság projektje: Sahin-Tóth István fotóihoz Újszászi Ilona szövegei adnak hátteret.

A Karikó Katalin elismeréseiről készült közel hatvan sajtó- és műtárgyfotóból szerkesztett kiállítás SZAB-székházbeli tárlatnyitója a „Nők és lányok a tudományban” Világnaphoz kötődő első szegedi rendezvény. Az ENSZ közgyűlése 2015-ben döntött arról, hogy február 11. legyen az „International Day of Women and Girls in Science” (IDWGIS).

A szegedi programon megjelenik – többek között – Kérchy Anna irodalomtörténész, az MTA Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság tagja, az SZTE BTK habilitált egyetemi docense; továbbá Wilhelm Imola kutatóorvos, a Fiatal Kutatók Akadémiája vezetőségének tagja, az SZBK munkatársa.


További információ az SZTE Hírportálján:

Karikó Katalin, a tudós nő ikonja – plakátok a bilbaói kirakatokban és fotók a szegedi SZAB-székházban 


A „Nők és lányok a tudományban” Világnap első szegedi rendezvényére, a Karikó Katalin díjait bemutató sajtó- és műtárgyfotók tárlatnyitójára tisztelettel várjuk a szerkesztőségek képviselőit.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek