Bezár

Hírek

foep_nappal

Szép magyar beszéd verseny eredménye - Galériával

Szép magyar beszéd verseny eredménye - Galériával

2023. április 27.
1 perc

Karunk 2023. április 24-én rendezte meg a Szép magyar beszéd versenyt, mely a Gyógypedagógus-képző Intézet és a Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék közös szervezésében valósult meg (szervezők: Tóthné dr. Aszalai Anett és dr. Basch Éva). Tóthné dr. Aszalai Anett köszöntője után dr. T. Molnár Gizella főiskolai tanár, kulturális fejlesztésekért felelős dékáni megbízott nyitotta meg a rendezvényt, s az anyanyelv szerepéről, jelentőségéről szóló gondolatait osztotta meg a hallgatósággal.

A versenyzők először a maguk által választott, majd a kötelező – Lőrincze Lajos: Nyelvi hitelesség – időben című − szöveget olvasták fel.


Az oldott, baráti hangulatú rendezvény zsűrijének tagjai voltak: Kelemen Márta logopédus, adjunktus, a zsűri elnöke (Gyógypedagógus-képző Intézet), Magonyné dr. habil. Varga Emőke tanszékvezető, főiskolai tanár (Alkalmazott Pedagógiai Intézet Óvodapedagógus-képző Tanszék) és Pásztor Lilla logopédus, tanársegéd (Gyógypedagógus-képző Intézet).


A zsűri a következő hallgatóknak ítélte az első három helyezést:

I.: Bagi Bernadett (JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézet)

II.: Fekete Krisztina (JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézet)

III.: Katona Liza (JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézet)


A 2023. május 12-én, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központban rendezendő országos döntőben Bagi Bernadett fogja képviselni karunkat.


Köszönjük minden résztvevő odaadó munkáját, az érdeklődő hallgatóság figyelmét, Ocskó Ferenc közkapcsolati szakértő, valamint a Kommunikációs Iroda munkatársainak közreműködését. Külön köszönet illeti a Hallgatói Önkormányzatot, amely ezúttal is pénzjutalommal ismerte el a nyertes hallgatók teljesítményét. A versenyzőknek szeretettel gratulálunk, a nyertesnek további sok sikert kívánunk!


Galéria:

Szép magyar beszéd verseny 2023

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek