Bezár

Hírek

00003_20211115_X14_2503

Vizsgafilmek versenye a Televíziós műsorkészítő szakon

Vizsgafilmek versenye a Televíziós műsorkészítő szakon

2022. június 07.
2 perc

Az SZTE JGYPK SZFTI Mozgóképkultúra Tanszékének televíziós műsorkészítő szakos hallgatói minden évben egy vizsgafilmmel zárják a tanulmányaikat. Ezek az utolsó féléves szakmai gyakorlat keretében, a gyakorlatvezetők (Bari Attila, Dr. Fejős Sándor, Dr. Forró Lajos, Dr. Pusztai Virág) mentorálásával készülnek. Az idén a Tanszék meghirdette a „2021/22-es tanév legjobb vizsgafilmje” versenyt.

Az objektivitás jegyében a szaktól független televíziós és filmes szakembereket kértek fel, hogy pontozzák az alkotásokat! A zsűrizésben részt vett a Makói Városi Televízió ügyvezető igazgatója, Dr. Keresztúriné Kisistók Tímea, a Csaba TV részéről pedig Szudár László producer és Szudár Csaba főszerkesztő pontoztak. Értékelte a filmeket az orosházi televízió két munkatársa, Takács Csaba és Dancsó József, valamint a Csongrád TV munkatársai Parrag-Serege Krisztina ügyvezető koordinálásával. A zsűritagok sorában volt Tolnai Szabolcs filmrendező, az Újvidéki Egyetem oktatója, és Iván Attila rendező, a Cinema Filmműhely vezetője. A zsűri elnöke Dr. Döbör András, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja volt. A pontszámok összeadásával állapították meg, hogy mely filmek nyerték el az első három helyezést.

A vizsgafilmeket megnézte a televíziós műsorkészítő szak I. évfolyama is, melynek tagjai megszavazhatták, hogy ők melyik alkotást tartják a legjobbnak. A szavazás győztese különdíjban részesült.

Az eredményhirdetésre 2022.06.02-án került sor, a Jugyu klubban. Az eseményt Dr. Forró Lajos, a Mozgóképkultúra Tanszék vezetője nyitotta meg, majd Dr. Pusztai Virág adjunktus, gyakorlatvezető ismertette a zsűri döntését. A legjobb három film levetítése után Dr. Döbör András dékán oklevelet és ajándékcsomagot adott át a nyerteseknek.

Az I. helyezett a mentális betegségek témakörével foglalkozó Éjsötét nappalok című film alkotója, Rajki-Tóth Zalán lett. A II. helyezést Skultéty Zsombor érte el, Verebes György - Egy vidéki művész élete című portréfilmjével. A III. hely pedig Avramucz Vajké lett, aki A XX. század hangja: Fender Stratocaster címmel készített ismeretterjesztő filmet a legendás gitárról. Az első évfolyam különdíját Szegedi Krisztián vehette át, aki A barber című filmjével aratott sikert a szavazáson.


A filmek megtekinthetők a JGYPK Médiaműhely Youtube-csatornáján:


I. helyezett: Éjsötét nappalok (Rajki-Tóth Zalán)


II. helyzett: Verebes György - Egy vidéki művész élete (Skultéty Zsombor)


III. helyezett: A XX. század hangja: Fender Stratocaster (Avramucz Vajk)


Különdíj: A barber (Szegedi Krisztián)


Galéria:
SZTE JGYPK Televíziós műsorkészítő képzés legjobb vizsgafilmjeinek vetítése

Videó:

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek