Bezár

Hírek

Világszép Gyermekdalok - Dr. Asztalos Kata új könyve

Világszép Gyermekdalok - Dr. Asztalos Kata új könyve

2019. február 28.
1 perc

A Világszép Gyermekdalok 38 ország 100 dalát és énekes játékát tartalmazza. A kötet legfőbb célja, hogy színesítse az óvodai és az iskolai dalanyag palettáját, ezért a magyar népzene gyöngyszemei mellett a kontinens gyermekdalait is megismerhetjük, sőt, az Európán kívüli énekek világába is elkalauzolja a pedagógusokat, s általuk a gyermekeket is.

A kiadványban nemcsak a dalok szövegét és kottáját találjuk meg, hanem módszertani javaslatokat, játéklehetőségeket, érdekességeket is, melyek támogatják a pedagógusok munkáját.


A Neteducatio kiadónál múlt héten megjelent könyv hat nagy fejezetet ölel fel: énekes játékok, készségfejlesztő, játékos dalok, eseményekhez kötődő dalok, az évszakok és az állatok dalai, ölbeli játékok és altatódalok. Az énekek kiválasztásakor a legfőbb cél az volt, hogy könnyen beilleszthetők legyenek az óvodai és az iskolai élet mindennapjaiba.


A hanganyag közzétételével a pedagógusok számára szeretnénk megkönnyíteni az énekek elsajátítását, ezért a kötet dalai a mellékelt CD-n meghallgathatók.


Gratulálunk a szerzőnek!


vszd

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek