of5_1644_44116588875_o-001

Kutatók Éjszakája a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon + Képek

Idén szeptember 28-29-én tartották a minden évben országos szinten megrendezett Kutatók Éjszakája programsorozatot, melynek keretében 260 helyszínen több, mint 2500 program közül választhattak az érdeklődök.

Karunk idén több programmal is készült. Az Alkalmazott Egészségtudományi és Egészségegfejlesztési Intézet Bázispontok a stílusban – a stíluskommunikáció alapkövei címmel tartott előadást. Informatika Alkalmazásai Tanszéken A legolcsóbb „robothangyák”-ról volt szó. Az Interaktív Természetismereti Tudástárban egy rövid időre bárki kémikus lehetett, meghallgathatott egy izgalmas előadást a Kanári-szigetekről, az éjszaka emlőseiről és rovarairól. A Technika Tanszéken az energia: A jelen és a jövő lehetőségeiről volt szó. Az Általános és Környezetfizikai Tanszéken a hideg alkalmazási lehetőségeiről, valamint a Toricelli-csőről és a légnyomásmérésről tanulhattak, illetve egy játéksarokban a "régi idők játékaival" ismerkedhettek meg a jelenlévők, mindemellett izgalmas fizika kísérleteket tekinthettek meg és a Smaragd-szigetről is tanulhattak. Az Alkalmazott Pedagógia és Pszichológia Tanszék szervezésében "Iskolatörténeti források bűvöletében" témában szerezhettek bővebb ismereteket a résztvevők: az egyetemen jelenleg folyó nevelés- és oktatástörténeti kutatásokról, illetve az alsó- és középfokú iskolák, valamint a szegedi felsőoktatás történetének primer (papíralapú, tárgyi) illetve szekunder (szakkönyvek, e-források, adatbázisok) forrásainak bemutatásáról.

A Környezet-Biológia és Környezeti Nevelési Tanszék pedig Környezetünk és egészségünk címmel tartott előadást, a Földrajzi és Ökoturisztikai Tanszék jóvoltából pedig a rovaremésztő növények különleges világába nyerhettek bepillantást a látogatók.


Galéria:


kutatok_ejszakaja_20181kutatok_ejszakaja_20182
kutatok_ejszakaja_20183kutatok_ejszakaja_20184kutatok_ejszakaja_20185