Tokodi Margaréta Dr.

SZTE Sportközpont vezető

Ügyvivő szakértő, adjunktus

Testnevelési és Sporttudományi Intézet

Telefon: +36306392112; +3662544278

E-mail: tokodi.margareta@sport.u-szeged.hu

MTMT: https://m2.mtmt.hu/api/author/10057997

tokodi

Tokodi Margaréta, ügyvivő szakértő, oktató a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Szakképzési, Felnőttképzési és Továbbképzési Intézetében, a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontjának igazgatója. A Gál Ferenc Főiskolán testnevelést tanít és mellette az Egészségnevelés és Sportintézetet irányítja.

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Kar Interdiszciplináris Orvostudományok Doktori Iskolájának Preventív Medicína alprogramjában tanult, és szerezte meg doktori fokozatát 2018. októberben. A Fül-Orr-Gégészeti és Fej, Nyaksebészeti Klinika kutatója, kutatási területe az allergia és élsport kapcsolata. Kutatásában arra keresi a választ, hogy a parlagfű allergiás élsportolók kognitív, fittségi és légzési funkciói hogyan változnak a parlagfű okozta tünetek hatására. Publikációinak száma 5, 8 előadást tartott hazai és külföldi konferenciákon.

A master szakos testnevelői végzettségéből adódóan kezdetben edzőként, sportszervezőként a Fürdővizek Szeged Kft-nél dolgozott, majd a Squash Club Kft-nél volt 6 éven keresztül klubvezető. Két neves gimnáziumban, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban és az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola is tanított. Az SZTE JGYPK magyar- művelődésszervező, média szakpárosítását is elvégezte, ezért jelenleg kommunikációval, szociológiával kapcsolatos kurzusokat is tart a JGYPK Szakképzési, Továbbképzési és Távoktatási Központ szakjain.