Tokodi Margaréta Dr.

Adjunktus

SZTE Sportközpont vezető

Testnevelési és Sporttudományi Intézet

Testnevelési és Sportmenedzsment Tanszék

Telefon: +3662544278

E-mail: tokodi.margareta@szte.hu

MTMT: https://m2.mtmt.hu/api/author/10057997

tokodi

Tokodi Margaréta adjunktus a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézetében, valamint a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontjának igazgatója.

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Kar Interdiszciplináris Orvostudományok Doktori Iskolájának Preventív Medicína alprogramjában tanult és szerezte meg doktori fokozatát 2018. októberben. A Fül-Orr-Gégészeti és Fej, Nyaksebészeti Klinika kutatója, kutatási területe az allergia és élsport kapcsolata. Kutatásában arra keresi a választ, hogy a parlagfű allergiás élsportolók kognitív, fittségi és légzési funkciói hogyan változnak a parlagfű okozta tünetek hatására. Publikációinak száma 5, 8 előadást tartott hazai és külföldi konferenciákon.

A master szakos testnevelői végzettségéből adódóan kezdetben edzőként, sportszervezőként a Fürdővizek Szeged Kft-nél dolgozott, majd a Squash Club Kft-nél volt 6 éven keresztül klubvezető. Két neves szegedi gimnáziumban, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban és az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában is tanított. Az SZTE JGYPK magyar- művelődésszervező, média szakpárosítását is elvégezte, ezért jelenleg kommunikációval, szociológiával kapcsolatos kurzusokat is tart.Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *