Szarvas Júlia

Mesteroktató

Alkalmazott Humántudományi Intézet

Modern Nyelvek és Kultúrák Tanszék

Angol Szakcsoport

E-mail: julia@jgypk.u-szeged.hu

MTMT: https://m2.mtmt.hu/api/author/10027438

Szarvas Júlia a kar Modern Nyelvek és Kultúrák Tanszékének mesteroktatója, 1999 óta a kar oktatója. Angol szakos középiskolai tanári egyetemi oklevéllel, színház- és drámatudományi speciális képzéssel, valamint angol-magyar, magyar-angol szakfordító és tolmács képesítéssel rendelkezik. A Pécsi Tudományegyetem Alkalmazott Nyelvészeti Doktori Programjában 2006-ban abszolutóriumot szerzett. Jelenleg a kar Nyelv- és beszédfejlesztő pedagógus-szakvizsgára felkészítő továbbképzésének 2. éves hallgatója.

Két év közoktatási tapasztalattal rendelkezik, amelyet nyolcosztályos gimnáziumban szerzett angol szakos tanárként (1997-1999.), valamint 8 év nyelviskolai oktatást tud maga mögött (2006-2014.), 5 évet mint a Tanszék Angol Nyelviskola iskolavezetője, illetve 3 évet mint vezető nyelvtanára. Ennek során óvodai angol nyelvi csoportokat, lakossági tanfolyamokat és vállalati képzéseket egyaránt vezetett, mind általános angol nyelvi tanfolyamok, mind angol üzleti szaknyelvi tanfolyamok és tréningek keretében.

Az Angol Tanszék, később Modern Nyelvek és Kultúrák Tanszék oktatójaként elsősorban a nyelvi képzésekért volt felelős, mind általános, mind üzleti szaknyelv esetén. A tanszék Angol nyelvi menedzserasszisztens speciális képzésének megálmodója és koordinátora volt (2001-2008).

2013 óta elsősorban a nyelvtanítás módszertanával kapcsolatos kurzusokat vezet a tanítóképző és óvodapedagógus-képző programok részeként. A nyelvtanítás és tanárképzés keretein belül a motiváció, szűkebben a tanulási és nyelvtanulási motiváció témakörében, a kiejtés fejlesztésében és a szóbeli előadói készségek fejlesztésében mélyed el legszívesebben.

IATFL és MANYE tag.