Pusztai Virág Dr.

Tanársegéd

Szakképzési, Felnőttképzési és Továbbképzési Intézet

Mozgóképkultúra Szakcsoport

Mozgóképgyártó és Oktatási Stúdió

Telefon: +36202928916

Email: pusztai.virag@jgypk.szte.hu

MTMT: https://m2.mtmt.hu/api/author/10035550

PusztaiVPusztai Virág az SZTE JGYPK Szakképzési, Felnőttképzési és Továbbképzési Intézetének tanársegéde, ahol médiával és televíziós tartalomkészítéssel kapcsolatos kurzusokat tart, illetve részt vesz a Mozgóképgyártó és Oktatási stúdió munkájában.

Tizenöt éven át televíziós műsorkészítéssel, kulturális magazinműsorok, riportfilmek, dokumentumfilmek szerkesztésével és rendezésével foglalkozott. 2018-ban az SZTE BTK Málnási Bartók György Filozófia Doktori Iskolában szerzett PhD fokozatot művészetfilozófia alprogramon. Kutatási területe a vizuális média látáskultúrára gyakorolt hatása, amely témában rendszeresen jelennek meg publikációi különféle folyóiratokban. 2017-ben publikálta A televíziós műsorgyártás és műsorszerkesztés gyakorlati alapjai című könyvét a SZEK-JGYF Kiadónál. Több tananyagfejlesztési projektben részt vett.

Tagja a JGYPK Művészetelméleti és Művészetpedagógiai Kutatócsoportnak, az MTA Szegedi Területi Bizottság Állampolgári Kompetenciák Munkabizottságának, a Magyar Küldeményművészeti Társaságnak és a Madách Irodalmi Társaságnak. Rendszeresen készít könyvillusztrációkat, több egyéni és csoportos tárlaton részt vett.