Osváth Viola Dr.

Főiskolai docens

Alkalmazott Egészségtudományi és Környezeti Nevelés Intézet

Egészségpszichológia és Mentálhigiéné Tanszék

Telefon: +3662544000/6232

E-mail: osvath.viola@szte.hu

MTMT: https://m2.mtmt.hu/api/author/10021810

OsvathViolaMini

Dr. Osváth Viola 1995-ben végzett a Kossuth Lajos Tudományegyetemen Pszichológus és pszichológia tanári szakon. 1998-ban Gyermek klinikai-és mentálhigiénés szakpszichológusként szakvizsgázott. 1994-től 2012-ig a SZTE ÁOK Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztályának dolgozója, ahol számos kutatásban vett részt, többek között a Pittsburg-Szeged "A gyermekkori depresszió rizikótényezői" című nemzetközi projektben, szupervizorként. 2011-től 2014-ig a SZTE ÁOK Magatartástudományi Intézet oktatója. Megbízott előadóként 1994 óta tanít a SZTE több intézményében. Orvostan hallgatók, pszichológus hallgatók és tanár szakosok számára tartott előadásokat és gyakorlatokat pszichológiai jellegű tárgyakból.

2014 szeptemberétől dolgozik a SZTE JGYPK Alkalmazott Egészségtudományi és Környezeti Nevelés Intézet (korábban: Alkalmazott Egészségtudományi és Egészségfejlesztési Intézet) oktatójaként.

2017-ben védte doktori disszertációját a PTE Személyiségpszichológia doktori iskolában. Disszertációját a gyermekkori kötődési traumák és az antiszocialitás közötti összefüggések vizsgálatából írta, különös tekintettel a családjukból kiemelten nevelkedők kötődési mintázatára, problémáira.

2018-ban Gyászfeldolgozás Módszer Specialista, 2019-ben Transzperszonális Terapeuta végzettséget szerzett.

Jelenleg Pszichoterapeuta képzést, és Szimbólum terapeuta képzést végez.

A MTA-SZTE Egészségfejlesztés Kutatócsoportjának tagja.


Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *