Molnár Andor Dr.

Főiskolai docens

Testnevelési és Sporttudományi Intézet

Rekreáció és Edzéstudományi Tanszék

Telefon: +3662546254

E-mail: molnar.andor@szte.hu

MTMT: https://m2.mtmt.hu/api/author/ 10026193

Molnár Andor 2002-ben végzett az SZTE TTIK biológia- környezettan tanár szakán. Doktorrá (PhD) 2007-ben, summa cum laude minősítéssel, a biológiatudományok területén avatták (SZTE). Kutatásai az endokrinológia és a sporttudományok területeihez illeszkednek: só-, víz- és energiaháztartás szabályozása, valamint testkép-, táplálkozás-, csontanyagcsere- és menstruációs zavarok.

Szakmai folyóiratokban, szakkönyvekben megjelent magyar, illetve angol nyelvű publikációi mellett több sporttudományi kötet szerkesztője. Az Arena – Journal of Physical Activities (ISSN: 2285--830X) sportszakmai folyóirat szerkesztői bizottságának tagja (2015-). Hazai és nemzetközi sporttudományi kongresszusok állandó előadója. A European College of Sport Science és a Magyar Sporttudományi Társaság tagja. Az OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójának munkáját rendszeresen zsűritagként, illetve bírálóként segíti. Emellett több OTDK helyezett pályamunka témavezetője. A XXXI. OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójának ügyvezető titkára (2013). Az SZTE JGYPK Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke (2015-2017) és az Oktatási és Akkreditációs Bizottság tagja (2012-2017).

MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíjas (2009-2012), a European Neuropeptide Club és Summer Neuropeptide Conference Fiatal Kutatói Különdíjasa (2009), valamint a Magyar Endokrin és Anyagcsere Társaság Ifjúsági Különdíjasa (2006).

2006-tól dolgozik főállásúként a karon. Jelenleg a JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézetének főiskolai docense, a Rekreáció és Sportegészségügyi Tanszék munkatársa. Az intézeti MTMT adminisztrátori feladatkör mellett a feladatai közé tartozik az intézeti honlap kezelése és a kapcsolattartás a Central European Sporst Science Cluster tagjaival.


Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *