Kórus Péter Dr.

Adjunktus

Alkalmazott Pedagógiai Intézet

Tanítóképző Tanszék

Telefon: +3662546203

E-mail: korus.peter@szte.hu

MTMT: https://m2.mtmt.hu/api/author/10029434

Kórus Péter a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban érettségizett 2004-ben, majd a Szegedi Tudományegyetemen okleveles matematikus diplomát szerzett 2009-ben. A Ph.D. fokozatát – „cum laude” eredménnyel – 2012-ben szerezte meg a Szegedi Tudományegyetem Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskola programjában, a matematika tudományterület Fourier-analízis témakörében kutatva. Értekezésének címe: „Egyszeres és kétszeres szinuszsorok és -integrálok egyenletes konvergenciája”.

Idegen nyelvi ismeretei angolból és spanyolból középfokú szintűek.

2014 szeptembere óta tanít adjunktusként a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, ahol az Alkalmazott Pedagógiai Intézet Tanítóképző Tanszékének oktatója. Ezt megelőzően 2012-től 2014-ig a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Bolyai Intézetében dolgozott tanársegédként. Jelenleg a tanító- és az óvóképzésben tart különféle matematikai órákat, ezeken kívül angol nyelvű kurzusa – Fundamentals of Mathematics – is van.

Magyar nyelvű konferenciaközleményei mellett számos angol nyelvű, matematikai cikke jelent meg nemzetközi folyóiratokban, illetve a The American Mathematical Monthly folyóiratban is találhatók problémái. Fő kutatási területe az elméleti matematika valós analízis ága. Több folyóiratnál is rendszeres bíráló, többek között a Mathematical Reviews-nál.

Feladatai közé tartozik a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Pedagógiai Intézetének MTMT adminisztrátori tevékenységének ellátása, emellett az intézet Tanítóképző Tanszékének Erasmus koordinátora. Rendszeresen részt vesz a tanítóképzésben szervezett konferenciák matematika szekciójában, valamint az Országos Szendrei János Matematika Versenyeken felkészítő és kísérő tanárként. Az MTA köztestületének tagja.


Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *