Haág Zalán

Tanársegéd

Szakképzési, Felnőttképzési és Továbbképzési Intézet

Telefon:+36204124947

E-mail: haag.zalan@jgypk.u-szeged.hu

MTMT: https://m2.mtmt.hu/api/author/10055536

HaagZalanMiniA Szegedi Tudományegyetemen történelem (bölcsész és középiskolai tanár) és kommunikáció (elektronikus média és PR szakirány) szakon szerzett diplomát, majd tanulmányait doktori képzésen a Pécsi Tudományegyetem Interdiszciplináris Doktori Iskola „A kormányzás területi, történeti és társadalmi dimenziói” Politikatudományi Doktori Program keretein belül folytatta.

 

Érdeklődésének fókuszában a közelmúlt politikatörténete, illetve választáspolitológia, politikai földrajz és politikai kommunikáció áll. Tízedik éve oktat a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, illetve jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem meghívott előadójaként is.

 

Volt egyetemi lapok szerkesztője, főszerkesztője, kiadója, országos lapok munkatársa, városi lapok főszerkesztője, ezzel párhuzamosan tudományos és egyéb kiadványok szerkesztője, tudományos és ismeretterjesztő cikkek szerzője. Jelenleg az egyik parlamenti párt hivatalos honlapjának főszerkesztője is.

 

Egyetemistaként kiemelkedő tanulmányi eredményei révén elnyerte Szeged Megyei Jogú Város Ösztöndíját és a köztársasági ösztöndíjat. 2008-ban az ő főszerkesztésével működő Kecskeméti Lapok a Magyar Újságírók Közössége nívódíját vehette át.

 

Napjainkban – társadalmi munkában – az Aba-Novák Közalapítvány és a Radnóti Szegedi Öröksége Alapítvány kuratóriumi elnöki, illetve a Szegedi Szabadtéri Játékokért Közalapítvány felügyelő bizottsági elnök tisztét is ellátja.