Bezár

Hírarchívum

30evesazEETK

30 éve a hallgatók szolgálatában az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ

30 éve a hallgatók szolgálatában az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ

2024. május 03.
1 perc

Az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ immár 30 éve nyújt különböző szolgáltatásokat a hallgatók számára, segítve őket az egyetemi élet kihívásaival való megküzdésben és sikeres tanulmányaikban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tanulásmódszertan

A tanulásmódszertani tréningek és tanácsadások eredményeképpen jelentős javulást tapasztaltak a hallgatók tanulmányi átlagaiban, segítve őket abban, hogy hatékonyabbá tegyék tanulási folyamataikat és jobb eredményeket érjenek el.

Életvezetés

Az életvezetési szolgáltatások keretében 11 pszichológus, 1 pszichiáter és mentálhigiénikus áll rendelkezésre személyes és online konzultációkra. Ez az erőforrás rendkívül sokat segített a hallgatóknak az érzelmi és mentális egészségük megőrzésében, valamint az életvezetési készségeik fejlesztésében. A szolgáltatás sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a hallgatói elégedettség mérés konkrét eredményei és a várólista.

SANSZ

A Sansz program keretében folyamatosan kapcsolatban állnak 283 sajátos nevelési igényű hallgatóval, biztosítva számukra a megfelelő támogatást és segítséget az egyetemi tanulmányaik során.

 kep2

Kortárs segítőik, akik maguk is hallgatók, kiemelkedő szerepet játszanak abban, hogy a diákok könnyebben alkalmazkodjanak az egyetemi környezethez és sikeresen teljesítsék tanulmányaikat.

A jövőben további terveik között szerepel csoportos pszichoedukációs előadások szervezése, valamint a passzivált hallgatókra kiterjeszteni minden szolgáltatásukat, hogy minél több diák számára legyen elérhető és hasznos a támogatásuk.

A 30 éves „szülinap” apropóján pedig konferenciát szerveznek őszre, ahol az egyetem számos területéről várnak szakembereket az előadók és a hallgatóság soraiba.

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek