skp_logo_vizszintes_szines

A Sportközpont tájékoztatója

 

Kedves Hallgatók!

Sok szeretettel köszönti Önöket az SZTE Sportközpont, belépve a 2023/2024-es tanév őszi szemeszterébe. A következő pontokban találhatják az SZTE Sportközpont kritérium testneveléssel kapcsolatos tudnivalóit:

 

  • Mint a legtöbb magyarországi egyetemen, a testnevelés 0 kredit értékű kritériumtárgy, az SZTE-n is kötelező a hallgatók tanulmányaik bármely két félévében, amely hozzávetőlegesen 60 sportágat foglal magába angol és magyar nyelven.
  • Az XT kódon meghirdetett kritérium testnevelés tárgyak kurzusait csak felsőoktatási szakképzésre, alapképzésre és osztatlan képzésre járó hallgatók vehetik fel, félévenként egyet.
  • Az SZTE Sportközpontja Hattyas sor 10. szám alatt található, 3 létesítményünkben folyik az oktatás. A honlap Létesítményeink menüpont alatt található a Sportkomplexum térképe, a helyszínen pedig a porta mellett jobbra, amely informál az órák helyszíneiről.
  • A különböző testnevelés órák helyszíne, időpontja megtalálható a Neptun rendszerben, a kurzus információban, az (információ) ikonra rákattintva.
  • Az adott kurzusokkal kapcsolatban kurzusinformációt a Coospace felületén kaphatnak a diákok, akár a kurzus teljesítésről, vagy órapótlásról legyen szó.
  • Igazolt versenyzők esetén lehetőség van csapat/egyéni versenysportolói vagy versenytáncos kikérő kurzus felvételére (sportágtól függően). Amennyiben rendszeresen, aktívan jár edzésekre/táncórákra és mérkőzésekre/versenyekre/fellépésekre a hallgató, teljesíteni tudja a kurzus feltételeit. Bővebb információ (a kikérők benyújtási határidejéről és módjáról) a kurzus leírásában található. Ha mindkét félév kritérium testnevelés kurzusát szeretné ilyen módon elfogadtatni a hallgató, két különböző szemeszterben kell felvennie a kurzust. Az ügyintézés online történik a CooSpace rendszeren keresztül.
  • Bármilyen kérdés esetén, a Sportközpont honlapján található Gyakran Ismételt Kérdésekben (GYIK) megtalálhatják a választ, például versenysportolói kikérő – aktív sportolás esetén, kreditátvitel, utólagos le/feljelentkezés, és sok más esetben is segítséget nyújt ez a menüpont.
  • Különböző fórumainkon – Facebook, Instagram, honlap, és a Coospace felületén naprakész információkkal szolgálunk, különös tekintettel programjainkra.
  • Kérvények, nyomtatványok a Kikérők/Technikai kurzusok menüpont alatt található, ezzel kapcsolatban felmerülő kérdések esetén is segít Önöknek a GYIK!

Sikeres sportos tanulmányi éveket kívánunk!


Dr. Tokodi Margaréta

SZTE Sportközpont igazgató

2023. szeptember 5.





Kövess minket


Hírek

33add887-221a-488d-8da5-a57a56055fd5

egyéni verseny hallgatók számára

2024.04.25. (csütörtök) 19:00– 21:30

boritoismered

2024. 04. 23., kedd 17:30

Sportközpont, Alakuló tér