Bárki lehet egyetemista: SZTE nyílt nap után nyílt hét a kommunikáció szakon

Az idén felvételizők tájékoztatása érdekében a jelentkezés finisében is több programot szervez a Szegedi Tudományegyetem. Az SZTE 12 kara szakjairól és a diákéletről, a felvételi új szabályairól és az ösztöndíjakról, az önköltségi díjakról és a diákhitelről is szó lesz a február 4-i nyílt napon (a szegedi Dugonics tér 13. szám alatt). A kommunikáció- és médiatudomány szakján pedig bárki lehet egy teljes héten át hallgató. A szorgalmi időszak elején, február 6. és 10. között öt tanítási napon, 71 kurzuson vehetnek részt az érdeklődők, ahol bárki szerkesztheti a Rádió Mi műsorát, lehet híradós műsorvezető vagy részt vehet színészmesterség gyakorlaton, újságírás-szemináriumon.

– „A kommunikáció szakos hallgatók nem elég hasznosak a munkaerőpiac szempontjából” – hangzott el a legutóbbi években a nyilvánosság fórumain, és megkérdőjeleződött a képzés komolysága is. Meggyőződésem, hogy ezek a vádak nem valósak, és leginkább úgy lehet válaszolni rájuk, ha a képzésünket láthatóvá tesszük kívülről is, s lehetővé tesszük azt, hogy a tavaszi szemeszter első tanítási hetében bármelyik órára bárki bejöjjön és betekintsen a szakon folyó munkába, belehallgasson a képzés óráiba – mondja Szajbély Mihály, az SZTE Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék vezetője.

kommszak_nyilthet_rmiA kommunikáció- és médiatudomány szakon február 6. és 10. között nyílt hetet tartanak. E héten korra, végzettségre, valamint tanulmányi eredményekre való tekintet nélkül bárki egyetemistának érezheti magát és részt vehet az ötnapos program 71 kurzusának bármelyikén. A kezdeményezés részeként 17 különböző tanteremben reggel 8-tól este 7-ig lehet majd órákat hallgatni. A nyílt héten az „igazi” egyetemisták és a „vendég” hallgatók együtt ismerkedhetnek a kommunikációs munka hátterével, az egyes tantárgyak követelményeivel. Az órarendben szerepelnek a négy szakirányhoz kötődő gyakorlatok, így bárki betekinthet az elektronikus vagy a nyomtatott sajtó, a PR és a médiainformatika vagy éppen a nemzetközi kommunikáció és turizmus rejtelmeibe.

A nyílt órákra leginkább a döntés előtt álló középiskolásokat és a kommunikáció szakos képzés iránt érdeklődő nebulók szüleit várják. A február eleji nyílt héten a tanszék televízió- és rádióstúdiója is fogadja majd az érdeklődőket. Bárki szerkesztheti a Rádió Mi műsorát; hozhatnak az érdeklődők zeneszámokat és megoszthatják gondolataikat a közösségi rádió hullámhosszán. Az egyetemi TV stúdióban pedig az „egy hétig egyetemisták” is híradó-műsorvezetők lehetnek, s beolvashatják kedvenc híreiket, majd a felvételt elvihetik magukkal.
Esténként a korábbi hallgatók vizsgafilmjeiből rendeznek vetítéseket.

A kezdeményezés részleteiről a kommunikáció tanszék honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők, a nyílt hét órarendje pedig innen letölthető.

A Szegedi Tudományegyetem 2012 .február 4-i nyílt napjáról további információ

Regisztráció a nyílt napra, előzetes kérdések a szülői értekezletre.

További információ:

http://www.u-szeged.hu/nyiltnap

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.




Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.