borito

Új tantermeket adtak át az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán

Két újonnan kialakított tantermet, egy közösségi teret és egy dolgozói étkező-konyhát adtak át az SZTE ÁJTK Bocskai utcai épületében.

A Kar vezetése a 2019. szeptember 9-i viharkár óta folyamatosan dolgozik azon, hogy javítsa és fejlessze az oktatási körülményeket, bővítse kubaturális lehetőségeit. A 2022-ben átadandó főépület felújítása mellett a kar kiemelt hangsúlyt fektet a meglévő infrastruktúra fejlesztésre is.


A Jogi Kar Bocskai utcai épületének alagsorában a 19,5 millió Forint értékben történt felújítás keretében megtörtént a helyiségek aljzati és fali szigetelése, a plafonon és oldalfalakon futó fűtéscsövek gipszkartonnal való eltakarása, a nyílászárók cseréje, illetve az utcafronton elhelyezkedő termekben elszívók kerültek beépítésre az ablakok közé a még jobb szellőzés érdekében. Az elektromos fejlesztés keretében energiatakarékos, valamint környezetkímélő led lámpák kerültek felszerelésre.


Prof. Dr. Görög Márta dékán az átadás során hangsúlyozta: a kari stratégia egyik kiemelt eleme az infrastruktúrafejlesztés, melynek egyik fontos mérföldköve a Bocskai utca épület új helyiségeinek átadása, valamint köszönetét fejezte ki a Juhász Gyula Pedagógusképző Karnak, hogy adományukkal lehetővé tették a termek bebútorozását.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.




Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.